Közélet

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában van a legtöbb regisztrált fertőzött, igaz a számok pusztán iránymutató jellegűek

Vasárnap reggelre meghaladta az 1,7 milliót az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a világon. A fertőzés 185 országban van jelen. A Covid-19 nevű betegségben 108 867-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 404 372 volt – olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében, írja a koronavirus.gov.hu.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

A legtöbb regisztrált fertőzött jelenleg az Egyesült Államokban van: 529 951, ami 28 532-vel több, mint szombaton. A gyógyultak száma 32 091, a halálos áldozatoké 20 608. A helyzet továbbra is New Yorkban a legsúlyosabb, ahol 6367-an haltak meg.

a koronavírus miatt a máskor sohasem alvó New York szinte szellemvárossá változott (Forrás: STEPHANIE KEITH / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP )

Az USA után a legtöbb regisztrált eset Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságben és Iránban van.

forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb