KözéletSzegedi Arcok

Szeged365 best of Szegedi Arcok + bemutatkozik az új kolléganőnk

Ismét mögöttünk van egy pörgős kis hét, rengeteg sztorival, nomeg sok-sok zseniális Szegedi Hőssel. Összekaptuk Nektek a legizgalmasabb riportokat, portrékat a heti termésünkből + a válogatás végén bemutatkozik a Szeged365.hu vadonatúj csapattagja is!

A MARS TÉRI PIAC KERESKEDŐIN SEGÍT A SZEGEDI KUTATÓORVOS, AKI A KORONAVÍRUS FELFEDEZŐJÉVEL DOLGOZIK EGYÜTT

A Mars Téri Piac kereskedőinek segít az Év Példaképe díjas Dr. Letoha Tamás, nemzetközileg is elismert szegedi kutatóorvos (korábban írtuk róla: a humán koronavírus felfedezőjével dolgozik a szegedi kutató), aki a cége, a Pharmacoidea csapatát is kész bevetni a nemes ügy érdekében: a kutatócég kereskedő csapata a termékek kiszállításában, a programozók pedig online értékesítésben mentik a menthetőt.

MÉG CSAK 13 (!!) ÉVES A SZEGEDI DEKA-KIRÁLY: BARNA DANI 1457-ET DEKÁZOTT A SZEGED365 CHALLENGE-N

A Szeged365 Challenge extra különdíjasa lett Barna Dániel, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U-13-as csapatának játékosa, aki majdnem másfél ezer (!) dekázást hajtott végre folyamatosan. Az ifjú labdarúgó egy SZEOL – Fradi meccs szünetében született, csoda, hogy focista lett?

A SZEGEDI SÉF, AKI AZ ALGYŐI HALÁSZCSÁRDÁBAN KEZDTE ÉS GORDON RAMSAY MICHELIN CSILLAGOS ÉTTERMÉIG JUTOTT (ÉS MÉG ANNÁL IS TOVÁBB)

Barta László Tamás szegedi vendéglátós családból származik. Az algyői halászcsárdában nőt fel, ahol nem csak a halászlé illatát, de az ételkészítés szeretetét is magába szívta. Ez a szeretet repítette Gordon Ramsay Michelin-csillagos, londoni étterméig, majd Új-Zélandra, ahol már kiemelt séfként kápráztatja el a „kiwi”-ket.

ZSIVÁNYBÓL SZEGEDI PÉLDAKÉP: ANTONI DUSÁN MÁR TÖBB, MINT 5000 EMBERNEK SEGÍTETT

A szegedi Antoni Dusan két évvel ezelőtt számolt fel korábbi életével, a többezer gyermeken segítő vállalkozó azelőtt aktívan mozgott a szegedi éjszakában. Dusán nehéz körülmények között, szegény családban nőtt fel, ahogy a Szeged365-nek mesélte: sokáig távúton is járt. Az elmúlt évek azonban rádöbbentették arra, hogy jobb adni, mint kapni. Azóta pedig mindezt nem csak Szegeden, hanem az egész megyében és már-már országos szinten is örömmel és szeretettel gyakorolja.

ÉS VÉGÜL, DE CSEPPET SEM UTOLSÓ SORBAN: BEMUTATKOZIK A SZEGED365.HU VADONATÚJ CSAPATTAGJA, PÓSA TAMARA

Ha a cikkek mellett néha a szerzők neveire is rákukkantotok, valószínűleg már felfedeztétek, hogy pár napja egy új kolléganő is erősíti a Szeged365.hu csapatát.

Tami, Welcome aboard!

Pósa Tamara vagyok, újságíró, moderátor, szerkesző-ripoter, blogger.  1996-ban, Zentán születtem. Általános és középiskolai tanulmányaimat a Vajdaságban végeztem, felsőfokú képzettséget az anyaországban, Szegeden szereztem, a Szegedi Tudományegyetem, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, média-kommunikációs szakán, moderátor szakirányon, 2018-ban. Újságírással először középiskolásként, 2013-ban, hobbi szinten foglalkoztam először, minek köszönhetően  volt szerencsém több vajdasági lapnál is dolgozni. Két évvel ezelőtt azonban leigazoltam a Családi Körhöz, ami a Vajdaságban, egy nyomtatott formában megjelenő hetilap, ezt követően pedig szerzője lettem az ezzel párhuzamosan létrehozott online felületű Szabad Magyar Szónak is. A felsőoktatási szakképzést követően, a hódmezővásárhelyi Promenad.hu főállású újságírója lettem, ahonnan másfél év után tovább álltam, a budapesti székhelyű ATV.hu-hoz, ahol videószerkesztőként dolgoztam. A szívem azonban visszahúzott Szegedre, így lettem néhány nappal ezelőtt a Szeged365 újságírója. A napfény városa az elmúlt öt évben kijelenthetem: az otthonommá vált. A nyugodt ám mégis rendszerint élettel teli, barátságos város egy olyan biztos pont lett a számomra, ahol igaz barátokra, első szerelemre, és a hivatásomra leltem. Ez az az alföldi város, ahol a legfinomabb a fröccs és legízletesebb a halászlé. Ahol a Tisza-parton mindenkinek akad egy apró kis titkos helye. Ez az a hely, ahol felnőtté váltam. Ahol megtanultam értékelni a haza jelentőségét és közelségét. Ez az a város, ami az eddigi életem legfontosabb pillanatainak teret adott. A hely, ahol pörögnek a bulik és velük együtt én is. Ahol komfortos, jó és örömteli lenni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb