Közélet

Indul a toborzás: embereken fogják tesztelni a második koronavírus-vakcinát. Lennél kísérleti nyúl?

Hamarosan indul a toborzás: júniusban rajtol a második koronavírus-vakcina tesztje, embereken, a londoni Imperial College tudósaival – adta hírül a Daily Mail. Az emberkísérletekhez több, mint félezer önkéntest keresnek, 18 és 55 év között. 

A második koronavírus-oltást kidolgozó tudósok hamarosan önkénteseket toboroznak a júniusban kezdődő klinikai vizsgálatokhoz, a brit Daily Mail szerint. A londoni Imperial College laboratóriumában tegnap Matt Hancock egészségügyi miniszter 22,5 millió fontos ígéretet tett a COVID-19 elleni védekezés érdekében tett erőfeszítéseiért, majd kijelentette: az emberkísérleteket körülbelül hat héten belül megkezdik. 

Matt Hancock: 6 héten belül szeretnék megkezdeni a teszteket embereken. Fotó: Daily Mail

A tesztekhez maximum 510 főt keresnek, 18 és 55 év között, a toborzás Londonban, Bristolban és Southamptonban folyik majd, online a  www.covid19vaccinetrial.co.uk/volunteer webhelyen lehet. 

A kutatás jelenlegi fázisa a Daily Mail cikke alapján az Oxfordi Egyetemen folyik, ahol az oltóanyag a csimpánzokból vett megfázásos vírus felhasználásával próbálja stimulálni az immunrendszert, a kutatás következő fázisában (melyhez az 510 tesztalanyt is toborozzák), az Imperial College kutatói csapata hasonló genetikai anyagot szállít, de folyékony cseppekben. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb