Sport

A fogadások miatt lett bajnok a szegedi asztalitenisz csapat

Az eset még 2002-ben történt, amikor “edzésmódszer” volt az egymás közti fogadás, amitől mindenki beleadott mindent, pedig csak a presztizs volt a tét. Most, a karantén idején pedig a komolyabb, pénzre menő sportfogadások között dominál a ping-pong.

Nincs mire fogadni. A sportesemények majdnem teljesen leálltak. De nem teljesen. A fehéroroszoknál és a tadzsikoknál még mennek a labdarúgó bajnokságok. Erről itt írtunk korábban:

Az MTI tájékoztatása szerint azonban jelenleg a foci mellett egy másik sportág dominál a bukiknál: az asztalitenisz. Körülbelül a fogadható sportok felét teszik ki az élő asztalitenisz mérkőzések. Ezzel a hírrel, még az ATSK Szeged ügyvezetőjét, Márki Ernőt is sikerült meglepnie a Szeged365.hu-nak. Ernő arról is mesélt, hogy mi köze a fogadásoknak a 2002-es bajnoki címükhöz.

Ernő:” Ezzel a hírrel engem is megleptél, bár a pingpong mérkőzések zöme nagyon szorosan szokott alakulni, tehát elég kiszámíthatatlan az eredmény. Én nem szoktam sporteredményekre fogadni, így nincs igazán tapasztalatom ezen a téren. Arra viszont emlékszem, hogy a mi időnkben rengeteg mérkőzést játszottunk edzésen valamilyen tétre, például asztal alatti négykézláb mászásra, vagy akár pénzre is. Így valóban mindenki megfizette a tanulópénzt, aki jobb játékos ellen szeretett volna játszani, és fejlődni akart ezekkel a mérkőzésekkel. Ezt a motívumot egyébként a 2002-ben az utánpótlás csapatunk felkészítésébe is becsempésztük. Az eredménye magyar bajnoki cím lett!

A 2002-es bajnokok a képen balról jobbra: Márki Róbert, Majkut László és Pósfai Gergely

Az ATSK-nál manapság már nem dívik a fogadás, még egymás között sem, az eredmények azonban így is jönnek. Ezekről is írtunk korábban:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb