Sport

Újra vízre lehet szállni hétfőtől Szegeden

Vezetett edzések még nem lesznek, kizárólag szabadidő-sportolásra, egyszerre maximum hárman és csak a stéget és a hajótárolókat használhatják a szegedi kajak-kenusok a Vízitelepen. A szabályok betartása mellett, de újra bele lehet “szagolni” a Tiszán sportolás érzésébe.

Az MKKSZ vezetése a klubokkal való hosszas tárgyalás és egy online elnökségi ülés után kiadott egy tervezett versenynaptárt, ami támpont a versenyzőknek. Ezek alapján az első versenyek a Maty-éren már július közepén lennének. Két jelentős nemzetközi megmérettetés is lesz idén Szegeden: szeptember 14-től 16-áig az utánpótlás Olimpiai Reménységek Versenye, szeptember 20-tól 23-áig pedig az év legfontosabb versenye, a Felnőtt és Para Kajak-kenu világbajnokság. A leghamarabb pedig a tapasztaltabbak mérhetik össze a tudásukat, nekik szeptember első hétvégéjén lesz a Masters Országos Bajnokság.

Sík Márton, az NKM-Szeged VE szakmai vezetője nyilatkozott a Szeged365.hu-nak és elmondta, hogy örült a Szövetség bejelentésének.

Márton: „Úgy érzem, a mi szövetségünk egy lépéssel már előrébb gondolkodik, mint a többi sportág vezetése és ez mindenképpen pozitív, erőt adó a versenyzőknek is. Nagyon örülünk, hogy a sportág vezetése már az újraindulást tervezi. Belátható, megfogható célt kapott mindenki, a gyerekektől a felnőttekig. Ezeket a jelenlegi versenynaptár tervezet is mutatja.”

Schmidt Gábor bejelentésében arra is utalt, hogy hamarosan a vízi edzésekre is lesz lehetőség.

“Szeretném kérni, hogy azokat a szabályokat, amiket Magyarország Kormánya hozott, továbbra is minden klub tartsa be. Az amatőr versenyzőknek kizárólag szabadidő-sportolásra van lehetősége, ami azt jelenti, hogy három fős csoportokban vízre lehet engedni a gyerekeket, de szervezett edzéseket nem szabad tartani” – tette hozzá az MKKSZ elnöke. Ez azt jelenti, hogy az edzők a motorosokkal a kellő biztonsági távolság megtartásával kísérhetik is a vízen a versenyzőket. ” –olvasható a Szövetség honlapján.

Az élet más területein is az újraindulást tervezi a Kormány, erről írt a Szeged365.hu korábban.

A konkrét vízreszállásokkal és vízi edzésekkel kapcsolatban Petrovics Kálmán, a szegedi klub ügyvezetője adott információt honlapunknak.

Petrovics Kálmán: „ Az „igazi” tavasz nagy erővel csalogatja a vizek szerelmeseit, nehéz betartatni a korlátozásokat. Mindannyian nagyon várjuk a lehetőséget, hogy újra birtokba vehessük a Tiszát. Hétfőtől a lehetőségeket kihasználva, de a korlátozások teljes körű betartása mellett engedünk egy kicsit a szigorból: lehetővé tesszük, hogy tervezett módon vízre tudjanak szállni azok, akik igénylik és vállalják a szabályok betartását. Mindezt változatlanul a Vízitelep zárva tartása mellett, kizárólag a hajók elérését és a stég használhatóságát tesszük elérhetővé a vízi mozgás érzésének megízlelésére. A vezetett edzések még nem kezdődnek el, edzőink kizárólag életvédelmi feladatok ellátására követik motorcsónakkal a sportolókat.”

Az alábbi linken Schmidt Gábor teljes nyilatkozata látható.

https://www.facebook.com/MKKSZ/videos/542255623389643/UzpfSTE2NTEwMzM5Njk5NjE4ODoxNTE2MzkwNTQxODY3NDYw/?epa=SEARCH_BOX

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb