GasztroKözélet

Most hétvégén is létszámstop a Mars téri piacon

Immár harmadik alkalommal bízta Orbán Viktor miniszterelnök a települések polgármestereire a kijárási korlátozások szigorítását. Botka László – ahogy korábban írtuk – ezen a hétvégén is fenntartja a kijárási korlátozásokat, így Szeged éléskamrájában is marad az 500 fős létszámstop.

Idézünk a polgármester ma délelőtti közleményéből:

“Az önkormányzati tulajdonú Mars téri piacon egyidejűleg egyszerre maximum 500 vásárló tartózkodhat (ez az átlagos szombati látogatószám fele), amit a piac munkatársai szigorúan ellenőriznek. A szegediek védelme érdekében a járvány miatt frissen kifejlesztett, a vásárlók számát nyilvántartó forgalomszámláló applikációt is felhasználják a piacon. Az 500 fős rendelkezés a jövőben is érvényben marad.”

Mindehhez hozzájön, hogy az érvényben lévő rendelkezések értelmében 09:00-12:00 között csak a 65 év felettiek, ezen időszak előtt és után pedig csak a 65 év alattiak látogathatják a piacot.

Németh Istvánt, a piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét arról faggattuk, hogy vizsgázott a számláló-rendszer az első hétvégén:

A Polgármesteri Hivatal mai közleményét változatlan formában alábbi cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb