Közélet

Koronavírus, péntek: Májustól enyhítés országosan; Ismét új szabályok Szegeden

Országosan a kormány a gazdaság újraindítására törekszik. Szegeden ismét új szabályokat vezetnek be hétvégén. A tömegközlekedési eszközökön Szegeden is erősen ajánlott a szájmaszk. A Csongrád megyei önkormányzat folyamatosan szállít védőeszközöket az alapellátás számára. A megyében egyébként ma reggelre 60 főre emelkedett a hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma. Napi koronavírus összefoglalónk következik.

A jövő hétvégére új szabályokkal kell rendelkeznünk, ennek kialakítása gőzerővel folyik – nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió ma reggeli műsorában. A kormány célja a gazdaság újraindítása.

Csongrád megyében 60, országosan 2383 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg, ezzel 250 főre emelkedett az elhunytak száma.

A szegedi önkormányzat ma délelőtt kiadott közleményében a polgármester továbbra is arra kéri a szegedieket, hogy csak létfontosságú ügyek elintézése érdekében hagyják el a hétvégén otthonaikat. Erről, és az egyéb meghozott döntéseiről is beszámoltunk.

Április 27-től, tehát hétfőtől, csak szájmaszkkal lehet tömegközlekedési eszközökön utazni Budapesten. Kíváncsiak voltunk, Szegeden vajon mit terveznek.

Csongrád megye védőfelszereléseket kapott kínai testvérmegyéjétől, melyeket folyamatosan szállít ki égészségügyi, szociális intézményekbe, később a katasztrófavédelemnek és a megyei háziorvosoknak is.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai társszerveikkel együttműködve rendszeresen ellenőrzik a megye közterületeit. 508 rendőri intézkedés történt a megyében az elmúlt egy hónapban a kijárási korlátozások megszegése miatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb