Sport

Gyúrunk? Szeged szabadtéri konditermei, hétfő délután

Gyúrunk? A kérdésre a válasz nem egyszerű: az esetek 99.9%-ában a házi karanténban nincs beépített konditerem és bár a szegedi gym-ek egy része újranyitott, nem biztos, hogy ez a legbiztonságosabb megoldás. Rendben, de mi van, ha nem szeretnénk 190 kilós yokozuna-ként érkezni a munkahelyünkre, ha egyszer véget ér a járványhelyzet?

Kutatók egyet értenek abban, hogy védőoltás híján, a koronavírus elleni legjobb védekezés az immunrendszerünk erősítése. Erre az MTA doktora, Dr. Badák Zsolt tegnapi publikálása alapján a mérsékelt intenzitású, 30-45 perces edzés a legalkalmasabb. Ergo, a legjobb megoldás egy magányos kocogás, távol mindenkitől.

Szeged igazi sportváros. Világszínvonalú a kézilabdacsapatunk (még akkor is, ha pofátlanul kiszúr vele az EHF), mi vagyunk az ország evezős-fővárosa, van Lékó Petink, Márton Anitánk, Nagy Péterünk, egyre veszélyesebbek a bunyósaink és végre van rendes focink is. Szóval, nem vagyunk egy tunya társaság, az tutifix.

Dávidunk szétnézett a szabadtéri kondiparkokban, arra volt kíváncsi, mennyire tartjuk be mi, szegediek a korlátozásokat, melyik szabadtéri kondiparkban mi a helyzet. Kollégánk kamerája a két végletet találta tegnap: az újszegedi Erzsébet Ligetben koppon volt a “terem”, nagyjából úgy nézett ki a placc, mintha nem is lenne járványhelyzet (és korlátozás), az összes többi kondipark viszont kongott az ürességtől.

Hiszünk benne, hogy nem megoldás a teljes becsavarodás a négy fal között, hogy – megfelelő keretek között, a szabályokat betartva – mindenkinek szüksége van egy kis szabadtéri testmozgásra. Szóval, ha már semmiféleképp nem bírod otthon, menj fel futni (egyedül) vagy ha minden áron tolózkodni akarsz egyet (bár nem teljesen szabályos), kérünk szépen, ne a ligetbe menj, a hering-party kellős közepébe. Ez most tényleg nem a nagy bandázások időszaka…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb