Közélet

Pénteki összefoglaló: 97 fertőzött a megyében, új védőfelszerelések az országban, újabb járvány robbanás ősszel

Nem nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában a megyében, a regisztrált fertőzöttek száma tehát továbbra is 97. Újabb védőfelszerelések érkeztek az országba és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szerint nyárra eltűnhet, ám ősszel újra berobbanhat a világjárvány. Koronavírus napi összefoglaló.

2863 FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 97 CSONGRÁD MEGYÉBEN

2863 főre nőtt a koronavírusos esetek és 323-ra a fenti betegség következtében elhunytak száma. Mindegyikük krónikus alapbetegségekkel küzdött, egy 54 éves nő kivételével mind idős emberek voltak. Nem változott a Csongrád megyei fertőzöttek száma.

ÖT REPÜLŐGÉPNYI TESZT ÉS MASZK ÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA

Öt repülőgépnyi maszk és teszt érkezett ma Magyarországra, jelentette a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos Facebook oldalán.

NYÁRRA LELASSULHAT, ŐSZRE VISSZATÉRHET A JÁRVÁNY ORBÁN VIKTOR SZERINT

Pénteken szokás szerint interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Elmondta, Magyarország megnyerte a vírus elleni első csatát, de a védekezés még nem érhet véget, mert vírus van, vakcina ellenben még nincs. Legfontosabb jelenleg a szigorú menetrend és a fokozatosság.

MAJDNEM 100%-OS PONTOSSÁGGAL MUTATJA KI A FERTŐZÉST A MAGYAR TESZT

Magyarországon elsőként a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban indult el az a koronavírus teszt, amely 99,5 százalékos pontossággal kimutatja a lezajlott Covid-19 fertőzést – közölte Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes.

HÉTFŐN KEZDŐDIK A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS MÁSODIK SZAKASZA

Hétfőn kezdetét veszi a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza, a fellélegezés azonban nem indokolt, sőt. A cél továbbra is sokkal inkább az, hogy elkerüljük a világjárvány berobbanását az országban, emelték ki a szakértők ma, az operatív törzs május elsejei online sajtótájékoztatóján.

ELKEZDTE A MINTAVÉTELT AZ SZTE

Néhány nappal ezelőtt az első között számoltunk be arról, hogy a Szegedi Tudományegyetem több ezer szegedit és környékbelit tesztelhet annak érdekében, hogy pontos képet kapjon a koronavírus-járvány kiterjedéséről és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról. Mint az kiderült, az SZTE az ország közel 17%-át tesztelheti. Ez mintegy 3000 koronavírus tesztet jelent, a mintavétel ma kezdetét vette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb