Szegedi Arcok

Ex Rádió 88-as Angliában: Szalma Emese!

A Szeged365 Podcast e heti meglepetés vendége
Babenyeczné
Szalma Emese volt, akinek a hangját minden szegedi ismeri, sőt biztosak vagyunk benne, hogy a napfény városában minden 20 év felettit minimum egyszer felébresztett már! Emese 10 évvel ezelőttig vezette a Rádió 88 morning show-ját, a Cafe 88-at!

9 éve él Bristolban, egész pontosan Bristol mellett pár kilométerre egy faluban.

“Én vagyok a teljes mértékben elfoglalt anyuka, homeofficeban nyomom itthon, mellettem az 5 éves gyerek….meg a férj” – árulta el a Szeged365 Podcast hallgatóinak Emese.

Amikor a Rádió 88-as műsorvezetői munkájának végeszakadt, utána férjével kiköltöztek Angliába. Mesi elárulta nekünk, hogy hétköznapjaikban nem tapasztalnak semmi drámait a koronavírus járvány hatásaiból, mert egy kis faluban, zárt közösségben élnek. Betartják a kijárási korlátozásokat, tehát a 2 méteres távolságot mindenkitől, de eljárnak sétálni, futni. A hírekben azért Ők is látják: Angliában van az egyik legtöbb koronaírusos fertőzött.

Nem hagyhattuk ki azt a gonosz szegedi kérdést sem, amit minden Szegedről elköltözött, de lélekben örökké szegedi vendégünktől megkérdezünk: Mennyire hiányzik Szeged? A válasz 8 Ú betűvel kezdődött: “Úúúúúúúú nagyon… megmondom őszintén az elején a mindennapok pörgése kitöltötte az életem, de amikor Borisz megszületett, és itthon maradtam vele, akkor nagyon éreztem Szeged hiányát. Rámszakadt az érzés, hogy mit keresek Angliában, Szegeden lenne a helyem. Igen, nagyon nagyon hiányzik! “

A Szeged365.hu Podcast hallgatói csütörtökön már azt a titkot is megtudhatták, hogy Szalma Emese, a Rádió 88 morning show 10 évvel ezelőtti műsorvezetője hamarosan rendszeresen jelentkezik nálunk blogjával, ahol az Angliában élő szegediek érzelmeiről, hétköznapjairól tudhatunk meg a legtöbbet. Mi már nagyon várjuk! 

A Szegediek a világ körül múltheti cikke:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb