Közélet

Szombati összefoglaló: 98 fertőzött a megyében, újraindulhat az egészségügyi ellátás, 500 fő alatt sem tartható rendezvény

Tovább nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma a megyében és országosan is, kötelező a jövő héttől a maszk viselése a MÁV járatain, Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő ismertette, hogy hogyan néz majd ki a kijárási korlátozás lazítása a vidéki városokban és újraindul az egészségügyi ellátás Szegeden is. Koronavírus napi összefoglaló.

98 ÚJ KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN, 2942 AZ ORSZÁGBAN

98 főre nőtt Csongrád megyében, 2942 főre az országban a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 krónikus beteg az elmúlt 24 órában. A halálos áldozatok száma 335, a gyógyultaké 625-re nőtt ma reggelre. Megérkeztek a friss koronavírus-adatok.

KÖTELEZŐ MÁJUS 4-TŐL A MASZK VISELÉSE A MÁV JÁRATAIN

Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lépett. Ez azt jelenti, hogy május 4-től enyhülnek a kijárási korlátozások a vidéki városokban. Ez pedig azzal jár, hogy nem csak a tömegközlekedési eszközökön, hanem a vasútvonalakon is mindenkinek kötelező lesz az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

SZEGEDEN IS ÚJRAINDUL AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszába lépett, minek köszönhetően hétfőn, azaz május 4-én Szegeden is újraindul az egészségügyi ellátások nagy része. Vagyis a háziorvosi és a fogászati ellátás, a szakrendelések, az egynapos ellátások, a transzplantációk és a magánszolgáltatások is – derült ki az Index birtokába került levélből.

EGYRE TÖBBEN JELENTKEZNEK VÉRPLAZMADONORNAK

Egyre több, a koronavíruson már átesett személy jelentkezik vérplazmadonornak, sokan szegték meg a hatósági házi karantént az elmúlt 24 órában, hangzott el az operatív törzs ma délelőtti online sajtótájékoztatóján.

ILYEN LESZ A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LAZÍTÁSA SZEGEDEN (VIDEÓ)

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő ma délelőtt a Kormányinfó Plusz keretében online ismertette, hogy hogyan is néz majd ki a kijárási korlátozás lazítása hétfőtől a fővároson kívül. Vagyis, az alábbi szabályok vonatkoznak ránk, szegediekre is. Mutatjuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb