Közélet

Vasárnapi összefoglaló: szeptemberben lehet oltóanyag; holnaptól új szabályok egész Szegeden és a Mars téren

Lassabb az országos növekedés, a megyei fertőzöttek száma átlépte a 100-at, holnap 9-től megtartják az érettségit. Szeptemberre jöhet egy vagy több koronavírus oltóanyag? Új szabályok jönnek egész Szegeden, de Szegeden belül a forgalmas Mars téri piacon még inkább oda kell figyelni. Napi koronavírus összefoglalónk következik.

Átlépve a 100-at, 101 főre nőtt Csongrád megyében, 2998 főre az országban a beazonosított fertőzöttek száma. Mindemellett elhunyt 5 krónikus beteg személy.

A koronavírussal kapcsolatos szűrőprogramban való részvételre buzdított Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. A szűrőprogramban a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a mai koronavírus sajtótájékoztatón arról, hogy szeptemberre kijöhet egy vagy több koronavírus elleni oltóanyag. Ugyanezen a sajtótájékoztatón Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az érettségi alatti járványügyi szabályokról beszélt, valamint arról, hogy mivel Magyarországon nem szabadult el a járvány, így több mint 84 ezer jelentkező megkezdheti az érettségi vizsgákat hétfőn.

Vidéken, így természetesen Szegeden is fontos változások következnek a holnapi naptól kezdődően.

Külön kiemeltük, hogy fontos változások jönnek a Mars tér életében is. A legfontosabb, hogy ismét egyszerre 500 vásárló tartózkodhat a piac területén, és hogy kötelező a szájmaszk, de lagalább egy sál vagy egy kendő viselése.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb