Közélet

Szerdai összefoglaló: kevesebb az aktív fertőzöttek száma és a megyében sem regisztráltak új beteget

Két napja kevesebb az aktív új koronavírussal fertőzöttek száma az országban és a megyében sem regisztráltak újabb betegeket. Koronavírus napi összefoglaló.

KÖZEL 800-AN GYÓGYULTAK MÁR FEL A KORONAVÍRUSBÓL

3111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek (belőlük 1979 fő aktív), 373-ra az elhunytak száma, 759-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Szegeden és környékén nem regisztráltak újabb esetet, 101 fertőzöttnél tartunk a megyében. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei. 964 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 40-re nőtt az elhunytak száma, 296 lakó és 26 dolgozó fertőzött.

VÁLTOZIK A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV A MARS TÉRI PIACON

Változás áll be május 11-ével a vásárlási idősávban a szegedi Mars téri piacon, több magyarországi városhoz hasonlóan. Erről tájékoztatta a Szeged365.hu-t a Szegedi Városkép és Piac Kft. Rövidül a három órás idősáv.

VILÁGSZENZÁCIÓ LEHET A SZEGEDI KUTATÓ ÚJ KORONAVÍRUS TERÁPIÁJA

Minden túlzás nélkül emberéletek százait, ezreit mentheti meg egy, a koronavírus elleni harcban forradalmian új megközelítést alkalmazó magyar találmány, amely Baranyi Lajos Amerikában élő szegedi kutató nevéhez köthető – írja a Magyar Nemzet. A jó eséllyel világszenzációnak számító szabadalom képes meggátolni a vírusfertőzés által kiváltott túlzott immunreakciót, az úgynevezett citokinvihart és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladást.

TOVÁBBRA IS INDOKOLT A FŐVÁROSBAN A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

A fővárosban még mindig indokolt a kijárási korlátozás és az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó külön rendelkezések betartása, közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

FERTŐTLENÍTETTÉK A SZEGEDI CSILLAGBÖRTÖNT

A hazai börtönökben továbbra sincs koronavírus-fertőzött – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). Az egyik első fertőtlenített intézmény a Szegedi Fegyház és Börtön, azaz a Csillag volt.

ÉS ÚJRANYITNAK A SZEGEDI JÁTSZÓTEREK, SZABADTÉRI KONDIPARKOK ÉS KUTYAFUTTATÓK

Megkezdődött a szegedi játszóterek, szabadtéri kondiparkok, kutyafuttatók és levédett sportpályák fertőtlenítése és megnyitása. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy a munkafolyamat fokozatos elvégzését követően 122 játszótér, 35 kondipark, 14 kutyafuttató és 40 darab beterített sportpálya lesz újra használható az elkövetkezendő napokban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb