Kikapcs

Valahol Európában: támogasd a Szegedi Nemzetit

Május 9-én, online kerül közvetítésre az a jótékonysági emlékest, amit a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club, a Szeged Első Lions Club és a Dömötör-díj szervezői és vezetői álmodtak meg annak érdekében, hogy a Szegedi Nemzeti Színház a koronavírus-járvány ideje alatt is életben maradjon.

A Szegedi Nemzeti Színház elmúlt évadának az egyik legnagyobb sikerprodukcióját, a Valahol Európában című musicalt több mint 50 alkalommal láthatták a szegediek. A darab a 75 éve véget ért II. világháborúban játszódik, ősbemutatóját pedig 25 éve tartották a Budapesti Operettszínházban. A rendkívüli helyzet és az imént felsorolt évfordulók adják a jótékonysági akció apropóját, ami a színház életben maradásához járul hozzá a koronavírus idején.

Az emlékműsorban a támogatók beszélgetéseket láthatnak a Valahol Európában szerzőivel, a darab egyik írójával, Böhm Györggyel, Horváth Péter társszerző-rendezővel, Dés László zeneszerzővel, Malek Miklós hangszerelővel, és az ősbemutató főbb szereplői közül Szinetár Dórával és Haumann Péterrel. De a szegedi produkció rendezője, Szőcs Artur és a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Ágoston Katalin, Pálfi Zoltán, valamint a Kuksit alakító Hrabovszky Bercel is részt vesznek majd az emlékesten, amelynek promó videója alább tekinthető meg:

JEGYVÁSÁRLÁS:

Az online műsorra jegyek négy támogatói kategóriában a www.tixa.hu/valahol-europaban-szegeden oldalon válthatók. A szervezők a műsor linkjét és az eléréshez szükséges információkat az előadás kezdete előtt legalább 24 órával eljuttatják a jegyvásárlók által megadott e-mail címekre.

Fotó: Szabó Dávid

Mihályi Géza, a Szeged Első Lions Club vezetője a Szeged365-nek néhány napja úgy fogalmazott: rendkívül jó kapcsolatot ápolnak az intézménnyel, ahol számtalan kooperáció valósult már meg az elmúlt években, így azt reméli, hogy ez a mostani is hasonlóan sikeres és érdekes lesz a közönség számára, még akkor is, ha megtekintése a világjárványra való tekintettel csak az online térben valósulhat meg.

TÁMOGATÁS

Emellett a vezető azt is ismertette, hogy azok, akik nem szeretnének jegyet váltani a filmre, mert esetleg nem érdekeltek annak megtekintésében, de viszont szeretnék támogatni a Szegedi Nemzeti Színház életben maradását a koronavírus-járvány ideje alatt, azok az alább megadott számlaszámokra megküldhetik adományaikat:

Szeged Első Lions Club – 10402805-28021359-00000000

Szegediek Rotary Clubja Alapítvány -10700062-42654908-51100005

Az emlékest május 9-én a Szeged Televízió jóvoltából kerül közvetítésre, online.

Addig viszont a filmben szereplő színészek, ott elhangzott gondolatinak apró kis töredékeit osztják meg a szervezők a közösségi oldalakon, kedvcsinálóként.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb