Kikapcs

Babyboom: bővült a Szegedi Vadaspark

Újabb kisállatokkal bővült a Szegedi Vadaspark. Bár az objektum a világjárványra való tekintettel zárva tartott, az élet a kerítésen belül nem ált meg, sőt, igen aktívan telt, minek köszönhetően a szegedi állatállomány több újszülöttel is gazdagodott.

Az év egyik zoológiai szenzációja az a két keafióka volt, amelyek tavasszal keltek ki. Magyarországon idáig csak itt, Szegeden sikerült szaporítani a világ legokosabb madarát, így méltán lehetünk büszkék rájuk. Emellett született egy kis lajhár is, aki a következő hónapokat még anyja hasába kapaszkodva tölti, de a szemfüles látogatók azért megpillanthatják már őt, hiszen nagyon szépen cseperedik.

Fotó: zooszeged.hu

Ám a legnépesebb gyereksereg kétség kívül a kecskéknél található, ahol több, mint egy tucatnyi újszülött gida szaladgál. Vannak köztük ikrek és hármasikrek is. A tavaszi napsütést a farönkön üldögélve, vagy anyjukhoz bújva töltik, a látogatók legnagyobb örömére. De hirtelen sokan lettek a muflonok is. A tágas kifutójukat szépen belakták, így közülük is többeket láthatják azok, akik kilátogatnak a Szegedi Vadasparkba. Ahogy a Bennett-kengurukat is, mert ez a tavasz sem múlhat el kis kenguruk nélkül.

Fotó: zooszeged.hu

Emellett számos prérikutyakölyök látta meg a napvilágot, akik igazán kedves látványt képeznek, amikor a felnőttekhez hasonlóan peckesen állnak, ledermedve, ha valamelyikük veszélyt jelez.

Fotó: Szabó Dávid

És a sorból a pettyes szarvasok sem maradhatnak ki. A napokban született két kis axis egyelőre még anyjuk óvó közelségében tölti napjait.

Igazi babyboom volt tehát a Szegedi Vadasparkban az elmúlt időszakban és már csak ezért is érdemes kilátogatni, ám, ha valakinek ezt nem tudja megtenni, annak házhoz visszük az élményt:

Forrás: zooszeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb