Közélet

Szerdai összefoglaló: megszűnt a járvány, a megyében nőtt a fertőzöttek száma, újra él a turizmus Szegeden

Merkely Béla, Semmelweis Egyetem rektora szerint a járvány gyakorlatilag megszűnt. Csongrád megyében az elmúlt 24 órában tovább nőtt a fertőzöttek száma és az aktív új koronavírussal fertőzöttek 60%-a Budapesthez és Pest megyéhez köthető. Koronavírus napi összefoglaló.

MERKELY: A JÁRVÁNY GYAKORLATILAG MEGSZŰNT

“A járvány gyakorlatilag megszűnt, de a járványveszély nem múlt el” – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki szerint a kedden ismertetett koronavírustesztek eredménye a szakmabelieket is meglepte. A szakember szerint a zárt intézményeket nem számolva 240 és 7000 között lehet a jelenlegi fertőzöttek száma az országban.

NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN A MEGYÉBEN

3341 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 430 főre emelkedett az elhunytak száma, 1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1809 főre csökkent. Megérkeztek a legfrissebb számok.

ÚJRA ÉL A TURIZMUS SZEGEDEN

Május 18-ától, hétfőtől újra kinyit Szegeden a Tourinform iroda, ami az első jele annak, hogy újraéled Szegeden a turizmus, még ha ez nem helyettesíti önmagában a számos sajnálatosan elmaradó fesztivált. Az iroda vezetője reméli, hamarosan már Szeged összes turisztikai nevezetessége látogatható lesz.

RENGETEGEN TARTOTTAK MA IGÉNYT A MARS TÉRI PIAC KÍNÁLATÁRA

Noha megszokott a fegyelmezettség a Mars téren, és ez most sincs másként, de olvasónk jelezte felénk, hogy hosszú sorok várják a bebocsátást 10 órakor a piac előtt. A szerdai nap sokszor ilyen a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója szerint.

LEMONDTAK A FIZETÉSÜKRŐL A MOL VEZÉREK

A MOL vezetői a fizetésük 40 százalékát visszaadták. Az alkalmazottakkal így könnyebb arról beszélni, hogy válsághelyzetben nekik is csökkenni fog a fizetésük, mondta Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK 60%-A BUDAPESTI VAGY PEST MEGYEI

Az aktív koronavírussal fertőzöttek számának 60%-a budapesti vagy Pest megyei – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: az összes aktív fertőzött közül 688-an vannak kórházban, 431 beteget Budapesten kezelnek, 45-en szorulnak lélegeztetőgépre. A megyében azonban megugrott a fertőzöttek száma.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb