- Hirdetés -
Közélet

Egyre inkább mérséklődik a járvány Magyarországon

Egyre inkább mérséklődik a járvány Magyarországon, ami azt jelenti, hogy most egy nyugvó szakaszba érkeztünk, mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A megyében azonban ismét nőtt a fertőzöttek száma.


- Hirdetés -

Müller Cecília hozzátette: a vidéki nyitás eddig nem eredményezett többletfertőződést, de ki kell várni a 14 napos lappangási időt, hogy ezt nyugodtan ki lehessen jelenteni.


- Hirdetés -

Csökken a kórházban ápoltak száma, az igazolt fertőzöttek 23 százaléka pedig idősotthon lakója – mondta a tisztifőorvos.


Archív

Újabb védőeszközök érkeznek csütörtökön 29 kórházba és az Országos Mentőszolgálathoz – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes hozzátette: az operatív törzs újabb védőeszközökkel segíti az idősotthonokat, ahova a kormányhivatalokon keresztül érkeznek meg ezek. Szólt arról is, hogy két mobiltelefonos alkalmazást is kifejlesztettek, amelyek hasznosak lehetnek a járvány elleni védekezésben. Az egyik a házikarantén-applikáció, amely az elrendelt hatósági házi karanténok elektronikus ellenőrzését szolgálja, ezt az alkalmazást eddig 585-en telepítették, és most is 528-an használják.

Archív

A kontaktuskutatást segíti a “vírusradar” applikáció is, amelynek tömeges használata esetén az azonosított fertőzöttekről kimutatható, kihez voltak kétméteres távolságon belül legalább húsz percig – tette hozzá Kiss Róbert.

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb