Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: DJ Lennard szerint Szeged pont annyira nyüzsög, amennyire nyüzsögnie kell

DJ Lennard szerint Szeged egy élhető, szerethető város, ahol mindig van élet, ehhez az élethez pedig őt is rengeteg emlék, élmény és sok szép pillanat fűzi. A szegediek körében igen közkedvelt lemezlovas eddigi életének lassan a felét itt, a Napfény Városában élte meg.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!

Sz365: Miért szeretsz Szegeden élni?

LL.: Minden megvan, ami egy modern vidéki városban meg kell, hogy legyen. Kellően nagy, de mégsem fojtogat. Pont annyira nyüzsög, amennyire nyüzsögnie kell. Ha pedig nyugalomra és békére vágyom, azt is megadja. Olyankor csak kimegyek a gátra futni, vagy lemegyek horgászni a Tisza-partra. 10-15 perc alatt szinte bárhova eljutok bicajjal, aktív az éjszakai élet, nem csak hétvégén, hanem hétköznap is és ez jó. Ezt szeretem.

Sz365: Mit adott neked ez a város?

LL.: Egy testnevelő tanári diplomát. Barátokat, szerelmet, munkát, hivatást, egy fél életet.

Dj Lennard hivatalos Facebook oldala

SZ365: És végül, milyen emlékek kötnek a Szeged Napja Rendezvénysorozathoz, illetve a Borfeszthez?

LL.: Az egyik legjobb szegedi rendezvény, a TESIS BULI után (nevet)! Pár éve nagy borfogyasztó lettem, szóval az én helyem ilyenkor rendszerint meg van írva. Regényeket lehetne mesélni az évről-évre megrendezett eseményről, amelyekből felesleges lenne bármit is kiemelni, mert a hangulat magáért beszél. Szerintem országosan is az egyik legjobb kivitelezésű borhoz kapcsolódó program.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb