Közélet

Napi összefoglaló: 13 aktív fertőzött a megyében, támogatásban részesült a Naturtex, enyhülés az SZKT járatain

Csongrád-Csanád megyében 13 az aktív fertőzöttek száma. Munkahelymegőrző támogatásban részesült a szegedi Naturtex és enyhítenek a védekező intézkedéseken az SZKT járatain.  

13 AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

Egy nap alatt újabb 16 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3970 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 2245-en pedig már meggyógyultak így az aktív fertőzöttek száma 1183 főre csökkent. Elhunyt 3 krónikus beteg, összesen 542 áldozatot követelt Magyarországon a vírus. Szegeden nincs újabb fertőzött.

MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT A NATUREX

Munkahelymegőrző támogatásban részesült a szegedi Naturtex Kft. A támogatást pénteken Magyarország innovációs és technológiai minisztere, Palkovics László és a térség országgyűlési képviselője, Lázár János adták át a vállalat tulajdonosának, dr. Gellért Ákosnak.

ENYHÍTENEK AZ SZKT JÁRATAIN A VÉDEKEZŐ INTÉZKEDÉSEKEN

A járvány enyhülése miatt több intézkedést is visszavon az SZKT: visszaáll az első ajtós felszállás, lesz készpénzes jegyvásárlás is a járatokon, és újra használni kell a leszállásjelzőt is.

24 MÉTERES ALAGÚT A SZERB-MAGYAR HATÁRON

Nem látványberuházásról van szó, az illegális migránsok szerették volna így a határt átlépni.

KERÜLENDŐ A STEFÁNIA

Június 9-étől a Stefánia felújítása miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Szegeden. A kerékpárosok és az autósok osztozni fognak az úttesten, a troli pedig nem áll meg a Múzeumnál.

ONLINE SZÜLŐI AZ SZTE-N

A felvételiző középiskolások és szüleik mindent megtudhatnak a jelentkezésről, az SZTE képzéseiről, és arról, hogy miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani. Az online szülői értekezlet szombaton 10 órától kezdődik.

AUSZTRIA, CSEHORSZÁG, SZLOVÁKIA – KORLÁTOZÁS NÉLKÜL UTAZHATUNK

Korlátozás, karantén és koronavírus teszt nélkül lehet utazni Magyarország, Ausztria, Csehország és Szlovákia között, oda-vissza, sőt, a 48 órás korlátozás is megszűnik – közölte Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook posztban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb