Közélet

Napi összefoglaló: visszaállt a rend az SZKT járatain, tarol az SZTE, balesetek sora a Napfény Városában, novemberre elkészülhet a védőoltás

Visszaállt a rend az SZKT járatain, tarolt az SZTE, balesetek sora a Napfény Városában. Novemberre elkészülhet a koronavírus elleni védőoltás és egyre kevesebb az országban az aktív fertőzöttek száma.

VISSZAÁLLT A REND AZ SZKT JÁRATAIN

Szeged (is) kifelé tart a járványhelyzetből, ennek köszönhetően a Szegedi Közlekedési Társaság járatai visszatérnek a régi kerékvágásba. Az összes troli – és villamosvonalon mától (2020.06.08., hétfő) az alábbiak léptek életbe:

TOVÁBB CSÖKKENT AZ ORSZÁGBAN AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Újabb 6 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg. Ezzel 548 főre emelkedett az elhunytak száma, 2284-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1182 fő. 

NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDŐOLTÁS

Novemberre elkészülhet a koronavírus elleni védőoltás, ismertette Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője hétfőn a Kossuth rádióban.

4 MILLIÓ EURÓ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT AZ SZTE MATEMATIKA KUTATÓCSOPORTJA

Az evolúciós játékelméletet és annak biológiai alkalmazásait kutatja majd a támogatást elnyerő pályázat, amely Dr. Röst Gergely, az SZTE TTIK Bolyai Intézet egyetemi docensének közreműködésével készült.

A LEGJOBB VIDÉKI EGYETEM AZ SZTE LETT

További 25 hellyel lépett előrébb idén a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) rangsorában, így a 667. legjobb felsőoktatási intézmény a világon!

ÉS AZ SZTE AZ ELSŐ OLYAN FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNY, AKI TESZTELI A HELYI EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT

Az SZTE megkezdte a szegedi egészségügyi dolgozók szűrését. A teszteket június 8. és 19. között végzik el ingyen, a Szegedi Tudományegyetemen. Az országban a szegedi egyetem az első olyan felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja a mintegy 4500 munkatárs vizsgálatát.

HÉTFŐ = BALESETEK SORA SZEGEDEN

Az útról lecsúszott, és csak a töltés oldalában állt meg egy gépjármű a Sándorfalvi út és a Csongrádi sugárút találkozásánál hétfőn délelőtt.

Két autó karambolozott a Bertalan híd lábánál, Újszegeden. Az eset a Temesvári körút és a Bérkert utca kereszteződésében történt

MEGKEZDIK AZ EDZÉST A MOL-PICK SZEGED KÉZILABDÁSAI

Július közepén megkezdik az edzést a MOL-Pick Szeged kézilabdázói, jelentette be Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

KÉTHARMADA NŐ NEMŰ A HAZAI FERTŐZÖTTEKNEK

Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyaroszági fertőzöttek 58 százaléka nő. Az országos tisztifőorvos szerint ez azért van, mert hazánkban a nők magasabb kort érnek meg, mint a férfiak, és a vírus eleve az idősebb korosztályban jelenik meg jobban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb