Közélet

Breaking: a vasalódeszkás tanár ügye után lemondott a hódmezővásárhelyi tankerület vezetője

Sajtóinformációk szerint lemondott a hódmezővásárhelyi tankerület vezetője. Balázs József a makói vasalódeszkás testnevelőtanár megbüntetése és az ügyben indított oktatási ombudsman-vizsgálat hatására távozik posztjáról.

A bejelentésről a Promenád számolt be elsőként. A portál úgy tudja, a lemondás június 15-én, hétfőn lép hatályba. Balázs Józsefnek több vitatott döntése volt, legutóbb a koronavírus-járvány kezdetén, egy humoros videó miatt számonkért makói testnevelő tanár elleni intézkedése váltott ki országos visszhangot – írják.

KIÁLLT A KÖZVÉLEMÉNY A NÉPSZERŰ TANÁR MELLETT

Vezsenyi László a távoktatás bevezetésekor készített egy humoros összeállítást, amelyben egy vasalódeszkán, a nappaliban tartott online úszásórát a diákoknak. Vezsenyi egy csapásra országos hírű oktatóvá vált, a népszerűsége az egekbe szökött.

A humoros összeállítás miatt azonban Balázs József letiltotta a makói pedagógust a tanítástól, akinek át kellett adnia az összes tanulócsoportját, és oktatási anyagokat sem küldhetett a diákoknak. Az oktatási jogok biztosa azonban a napokban hivatalból azonnali vizsgálatot indított a tankerületi igazgató ellen. Aáry-Tamás Lajos szerint a testnevelő tanárt emberi méltóságában sértette meg a tankerület-vezető. Azóta petíció is indult, amit mindössze egy nap alatt közel 30 ezren írtak alá a makói tanár védelmében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb