Közélet

Napi összefoglaló: újraindult a fürdőélet, utánajártunk, mennyibe kerül a gyümölcs Szegeden

A bátrak élővízben is pancsolhatnak, az óvatosabbak és a szegedi Michael Phelpsek pedig medencében úszhatnak: A Szeged365.hu összeszedte, hol ejtőzhetünk vízközelben a szombati napsütésben!

ÚJRAINDULT A FÜRDŐÉLET

Május vége óta nyitva állnak a Napfényfürdő Aquapolis szabadtéri medencéi, a jó öreg SZUE még mindig az egyik legjobb alternatíva az úszni vágyóknak.

KIDERÍTETTÜK, MENNYIBE KERÜL A GYÜMÖLCS SZEGEDEN

Földieper, barack, meggy, cseresznye és a nyár két igazi nagyágyúja, a görög és a sárgadinnye – már mind-mind megtalálható a szegedi piacokon és a város több pontján értékesítő kiskereskedőknél. Az árak láttán azonban a mi szemünk is kikerekedett: a cseresznye közel az 1500 forintot, a görögdinnye az 500-at, a sárga meg majdnem az 1000-et súrolja.

SZEGEDI KUTATÓKKAL VÁLHAT HATÉKONYABBÁ A RÁKGYÓGYÍTÁS

A sugárkezelés hatékonyságát és a rákból gyógyultak számát is növeli majd az a fejlesztés, amin a Szegedi Tudományegyetem kutatói is dolgoznak. A nemzetközi együttműködés keretében kifejlesztett szoftver automatikusan fogja körberajzolni a kezelendő területet, így az orvosok értékes időt nyerhetnek.

ÖSSZEFOGOTT AZ ORSZÁG A VASALÓDESZKÁS TANÁRÉRT

Online petícióval állnak ki a makói vasalódeszkás tesitanárért. Vezsenyi Lászlót megbüntette a tankerület humoros videója miatt, most online petíciót indítottak támogatói.

ISMÉT NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4064 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 4 krónikus beteg. Ezzel 559 főre emelkedett az elhunytak száma, 2476-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1029 fő. 283 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb