Közélet

Újra vigyázhatnak a nagyszülők a gyermekekre

A nyári szünetben újra vigyázhatnak a nagyszülők a gyermekekre amennyiben nincs olyan betegségük, ami miatt a különösen magas kockázatúak csoportjába tartoznak, ismertette Müller Cecília, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

A tisztifőorvos emellett azt is kiemelte, aki úgy dönt, hogy külföldre utazik, mindenképpen alaposan tájékozódjon az adott országra érvényes szabályokról a külügyi tárca vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján, és kössön biztosítást. Müller Cecília ezen felül rendkívül fontosnak nevezte a “járványügyi éberség” fenntartását.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Úgy fogalmazott: a járvány “rendkívül kedvezően alakult Magyarországon, ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk egy pillanatra sem, hogy a pandémia zajlik a világban, számos országban még jelentősen emelkedik a fertőzöttek” és a halottak száma, “ezért a járványügyi készültséget, éberséget változatlanul fenn kell tartanunk”; nem lehet tudni, hogyan alakul a környező országok és az egész világ járványügyi helyzete, és a vírus még Magyarországon is jelen van.

Fotó: koronavirus.gov.hu

NYITHATNAK A SZÍNHÁZAK

Kiss Róberttől pedig megtudtuk, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók, valamint a kormánytisztviselők utazási korlátozásának feloldása és a mozik, színházak látogatásának engedélyezése is várható, de mivel a járvány még nem ért véget, a járványügyi készenlétet továbbra is fenn kell tartani – hangsúlyozta.

Kiss Róbert felhívta a figyelmet arra is, hogy hétfőn megalakult az operatív törzs keretein belül működő járványügyi bevetési egység.

A veszélyhelyzet megszűnéséről a Szeged365.hu részletesen alább számolt be:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb