Közélet

Hat aktív fertőzött van a megyében, ma volt az operatív törzs utolsó fellépése

Már megszoktuk őket, a mindennapjaink részévé váltak, de ma bejelentették: a veszélyhelyzettel együtt az operatív törzs is háttérbe vonul. A szakemberek a vírushelyzet rendezése érdekében tovább dolgoznak majd, de a napi tájékoztatást beszüntetik.

Immár háromszor annyian gyógyultak meg, mint ahány aktív fertőzött van Magyarországon: összesen 2547-en győzték le a koronavírust, míg a regisztrált betegek száma 964. Csongrád-Csanád megyében 6 főről lehet tudni biztosan, hogy jelenleg koronavírusos megbetegedéssel tartják nyilván, és az is kiderült, hogy összesen 6 halálos áldozatot követelt a COVID-19 fertőzés a megyében. Nincs egyetlen beteg sem Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Somogy és Tolna megyében – tájékoztatott Müller Cecília.

A NŐKRE VESZÉLYESEBB A VÍRUS

Az országos tisztifőorvos arra is kitért, hogy Magyarországon a betegek 57%-a nő, valamennyi fertőzött 45%-a a 65 éven felüli korosztályból került ki. A 30 év alattiak között nem volt haláleset Magyarországon, sőt a fiatalok között a megbetegedések száma is alacsony, példának okért a 20 évnél fiatalabbak lakosok közül mindössze 90 esetet regisztráltak.

Fontos azonban, hogy a pandémia még mindig zajlik a világban, és Magyarországon is jelen van még a vírus. Müller Cecília hangsúlyozta, az óvintézkedéseket, a megfelelő távolságot, a rendszeres kézmosást továbbra is szükséges betartani, ez mindannyiunk érdeke.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján kiderült: a napi koronavírus tájékoztató véget ér, de a szervezet tovább dolgozik a háttérben a járványhelyzet kezelése érdekében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb