Közélet

Napi összefoglaló: 6 aktív fertőzött a megyében, még marad az ingyenes parkolás, lezárhatják a szegedi rakpartot

Csongrád-Csanád megyében hat aktív koronavírussal-fertőzöttet tartanak számon. A veszélyhelyzet ugyan megszűnik, de az ingyenes parkolás még egyelőre országszerte megmarad és lezárhatják a rakpartot az autósforgalom elől a nyári hétvégéken.

HAT AKTÍV FERTŐZÖTT VAN A MEGYÉBEN

Már megszoktuk őket, a mindennapjaink részévé váltak, de ma bejelentették: a veszélyhelyzettel együtt az operatív törzs is háttérbe vonul. A szakemberek a vírushelyzet rendezése érdekében tovább dolgoznak majd, de a napi tájékoztatást beszüntetik.

EGYELŐRE MARAD AZ INGYENES PARKOLÁS

Az országgyűlés kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot, ezt követően a kormány várhatóan június 20-án törli el a különleges jogrendet. A jogszabály szerint ugyanakkor az ingyenes parkolás még július elsejéig fennmarad, a miértekre Orbán Balázs stratégiai államtitkár válaszolt.

LEZÁRHATJÁK A NYÁRI HÉTVÉGÉKRE A RAKPARTOT

A tervek szerint július eleje és augusztus vége között hétvégente lezárják a szegedi Huszár Mátyás rakpartot az autóforgalom elől – jelentette be a Tisza-parti város Zöld város programért felelős tanácsnoka szerdán a helyszínen.

2022-RE ELKÉSZÜL A SZEGED-SZABADKA VASÚTVONAL

2022-re elkészül a Szeged-Szabadka vasútvonal, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán, a magyar határhoz közeli Palicson. Mint azt elmondta: “a járvány legyőzése után a gazdasági védekezés időszaka következik, és ezt sikertörténetek fogják jellemezni, amelyek az infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra is vonatkoznak, ebbe kapcsolódik bele a Szeged-Szabadka vasútvonal felújítása, és annak 2022-es megnyitása.”

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS BIZTONSÁGOS ÚJRAINDÍTÁSÁN DOLGOZIK AZ SZTE

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegellátási tevékenység valamennyi klinikáján, a lehető leghamarabb készen álljon az ellátási igények széleskörű kiszolgálására. Ennek megfelelően az összes intézményben elindult a járó- és fekvőbeteg ellátás, valamint a diagnosztikai tevékenységek fokozatos, ütemezett visszaállítása.

LEVÁLTOTTÁK A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKÉT

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke június 17-étől visszavonta dr. Tárkány-Szűcs Babett Szegedi Törvényszék elnöki feladatainak ellátására szóló megbízatását. Az OBH közleménye szerint az intézkedésre a SZEVIÉP-ügyben Szegeden hozott felmentő ítéletet követő felülvizsgálat eredményének ismeretében került sor.

A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ELRENDELTE A VESZÉLYHELYZET MEGSZÜNTETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY KIHIRDETÉSÉT

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabály kihirdetését.

JÉGESŐ JÖHET SZEGEDRE

Hiányoztál, mint egy falat kenyér… Csongrád-Csanád megyében másodfokúra emelte a felhőszakadás veszélye miatt szerdára kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat, a felhőszakadással jégeső és 60-70 km/órás szél is jöhet.

MA IS KIJUTOTT A BALESETBŐL

Árokba csapódott egy autó szerda reggel 7 előtt a 47-esen, Hódmezővásárhely határában, a szalagkorlátot átszakítva. A baleset a 204-es kilométerkőnél történt, a Szegedről Vásárhely felé tartók sávzárásra számítsanak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb