Mindenmás

Nap pakk, péntek: jön az igazi kánikula és a Tisza is – déltől zárva a rakpart!

Ezt már csípjük: kitört a hét legklasszabb napja (péntek), 33 fokot mondanak a hétvégére, végre szuper programok lesznek Szegeden, ráadásul még mindig Magyarország leghangulatosabb városában lakunk! Érkeznek a legfontosabb napindító infók a reggeli kávéd mellé…

A MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSAINK

Isten éltessen Benneteket: János, Pál, Örs, Dávid, Pelágiusz – Nektek duplán frankó nap a péntek!

MA SZÜLETTEK

185 éve született Herman Ottó természettudós, ornitológus, néprajzkutató, régész, politikus, polihisztor.

50 éves Chris O’Donnell amerikai színész (Batman és Robin).

64 éves Chris Isaak amerikai zenész, énekes (Wicked game), a fekete-fehérben a tengerparton lassítva, búbánatosan fetrengés nagymestere. Mutatjuk, hogy kell a műveletet a lehető legszexibben csinálni:

DÉLTŐL LEZÁRJÁK A RAKPARTOT

Az ATIVIZIG közleménye szerint a jelenleg rendelkezésre álló hidrológiai adatok alapján ma déltől lezárják a Huszár Mátyás rakpartot, árvízvédelmi készültséget azonban még nem kell elrendelni.

Bővebb infók és vízállás:

JÖN A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY UTÁNI ELSŐ SZEGEDI KÖZGYŰLÉS

Ahogy azt megírtuk, pénteken reggel 9-től kezdetét veszi a koronavírus-járvány utáni első közgyűlés a szegedi városházán, ahol újratárgyalják Szeged költségvetését is. A nadrágszíj-összehúzás legnagyobb vesztesei a városi tulajdonban lévő cégek, illetve a sport – és kulturális egyesületek lehetnek, az IKV-tól 238, az SZKHT-tól 217, a Szegedi Szabadtéri Játékoktól 100 millió forintot vonhat meg a városvezetés. 

Az eseményről jövünk percről-percre, a költségvetés-módosításról szóló előterjesztést itt tudod átfutni:

BEDURRAN A NYÁR A HÉTVÉGÉN

Na végre, itt az igazi nyár! Akár 33 fok is lehet a hétvégén, eső sehol! A kedvencünk, hogy az OMSZ tegnap este riasztást adott ki kb. a fél országra, viszont melyik az a megye, amelyik végre nem szerepel a listán? Na melyik? Naná, hogy Csongrád-Csanád!

Pénteken a napos időszakok mellett elvétve találkozhatunk csak Szegeden kisebb záporral, zivatarral, a megyében azonban helyenként jéggel is számolni kell. A délies szél feltámad, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. A csúcshőmérséklet viszont 25 és 32 fok között alakul.

Szombaton pedig jön az igazi, klasszikus kánikula, bővebben Tami kolléganőnk tegnapi írása mesél róla:

VÉGRE PÖRÖGNEK A PROGRAMOK (IS) SZEGEDEN

Több hónap koronavírus-parával átitatott program-megvonás után most hétvégén lesz pár klassz kis esemény a Napfény Városában most hétvégén, mutatjuk a kedvenceinket:

Hetedik alkalommal rendez Levendula és Rózsa Napokat a Szegedi Füvészkert. Az esemény június 27-én és 28-án színes, kulturális programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várja az érdeklődőket a virágok jegyében. A jó hangulat garantált, kár lenne kihagyni!

Mozi, Szegeden, egy fűtőház oldalán, a fűben csücsülve, a csillagos ég alatt? Challenge Accepted, ahogy a múlt héten megírtuk, a Fűtőmű utcába költözik a Belvárosi Mozi, na nem úgy és nem örökre, csak néhány jó kis film vetítésének erejéig. Jön a Külvárosi Mozipiknik, az első vetítés most szombaton lesz, pokrócot vigyetek magatokkal:

Bár csökkentett módban fog pörögni, azért jó móka lesz az idei Múzeumok Éjszakája: június 27-én, szombaton városismereti sétát szervez a Somogyi Könyvtár, a Szegedi Dóm Látogatóközpont pedig több alkalommal is tart idegenvezetést a Dömötör-toronyban és a Dóm liturgikus terében.

Legyen meseszép a hétvégétek, vigyázzatok magatokra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb