Szegedi Arcok

Semmelweis nap 2020 – akikre büszkék vagyunk Szegeden: Dr. Katona Márta, Dr. Letoha Tamás, Dr. Tajti Zsanett

…hogy pontosítsunk: minden egyes Szegedi Hősre büszkék vagyunk, akik az egészségügyben dolgoznak, küzdenek, le a kalappal előttetek! Reggel örömmel számoltunk be róla (Napi Pakk, 2020. július 1.), hogy ma van a Semmelweis-nap, avagy a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon az anyák megmentőjére, Semmelweis Ignác születésére és életére emlékezünk, emellett országszerte elismeréseket adnak át az egészségügyben dolgozóknak. Összekaptuk, mi van és nincs nyitva a mai napon Szegeden, nomeg három fantasztikus szegedi portréjával tisztelgünk az egészségügyben dolgozó szegediek előtt!

MI AZ, AMI NYITVA VAN ÉS MI AZ, AMI NEM SZEGEDEN?

Egyszerű a képlet, mint az 1×1, a Semmelweis-napon nyitva van:

  • kórházak és minden SBO
  • háziorvosi ügyeletek
  • ügyeletes gyógyszertárak

Az utóbbiak szegedi listáját IDE KATTINTVA tudod megnézni. Nincs ma nyitva:

  • szakrendelők
  • háziorvosi rendelők (ügyelet azért van)
  • gyógyszertárak (ügyelet azért van)

HÁROM FANTASZTIKUS, AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZÓ SZEGEDI

Az elmúlt hónapok járványhelyzete megmutatta, micsoda hősök dolgoznak a szegedi egészségügyben, legyen szó orvosról, kutatóról, nővérkéről vagy mentősről. Köszönjük Nektek, hogy a saját egészségetek kockáztatásával is értünk, szegediekért küzdöttetek, a legnehezebb időkben is! Amióta elindultunk, több csodás, az egészségügyben dolgozó szegedit is megszólaltattunk, bemutattunk Nektek, következzenek most azok, akikről a legjobban szerettetek olvasni az elmúlt 3 hónapban!

SZEGED DÍSZPOLGÁRA 2020: DR. KATONA MÁRTA CSECSEMŐ – ÉS GYERMEKGYÓGYÁSZ

Ha nincs a járványhelyzet, május 21-én, Szeged Napján vehette volna át a Szeged Díszpolgára címet Dr. Katona Márta szegedi csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekkardiológus professzor. Exkluzív Szeged365.hu interjú következik a közismert, 44 éve pályán lévő szegedi professzorasszonnyal, akinek nagyon sok pici baba és kisgyermek köszönheti az életét:

AKI HETEKKEL MEGELŐZTE AZ ÖSSZES HAZAI KUTATÓORVOST: DR. LETOHA TAMÁS

Imádtátok a Dr. Letoha Tamással készített legutóbbi interjúnkat, ahol a szegedi koronavírus-kutató kendőzetlenül, finomkodás nélkül fejtette ki véleményét a járványhelyzetről, sőt, a hazai kutatók közül elsőként mondta ki: “Magyarország ezt a járványt legyőzte.” A járványhelyzetben többek között a Mars Téri Piac kereskedőinek is segítő kezet nyújtó, Év Példaképe díjas szegedi kutatóorvossal készített beszélgetésünket itt találod:

A LEGTÜNDÉRIBB DOKTORNÉNI: DR. TAJTI ZSANETT

Nap, mint nap életeket ment, életekért harcol, gyermeki életekért küzd a Napfény Városában. Tajti Zsanett, gyermekgyógyász, gyermekintenzív terápiás szakorvos, anya, feleség, 2020 leginspirálóbb hétköznapi hőse. Hivatása az egyik legfontosabb és legmegterhelőbb hivatások közé sorolható. A szegedi Gyermekintenzív Osztályon dolgozó Tündéri Doktornénivel Pósa Tami kolléganőnk készített egy megrendítő interjút:

Orvos vagy? Mentős? Ápoló? Akármivel is foglalkozz, ha az egészségügyben dolgozol, igazi hős vagy a szemünkben! Köszönjük, hogy nap mint nap értünk, szegediekért küzdesz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb