Kikapcs

Egész nyáron szuper programokkal szórakoztatja a szegedi gyermekeket a Somogyi Könyvtár

A nyári szünetben sok gyermek felügyeletét különböző tematikus táborokban oldják meg a szülők. Júliustól egészen augusztus végéig remek programokkal készült a Somogyi Könyvtár is, a Szeged365.hu pedig összeszedte, milyen kalandok részesei lehetnek a kis lurkók.

A nyári hónapokban nem tétlenkedik a Gyermekkönyvtár, a Dóm téri intézmény július 13-tól egészen augusztus 20-ig leköti majd a legfiatalabbakat: lesz könyvhajsza, birodalomhódító játék, mesevár és mesegömbölyítő is, de a gyerkőcök Sherlock Holmes bőrébe bújva kereshetnek nyomokat is.

A fiókkönyvtárak is kitesznek magukért, júliusban egy sor remek játéklehetőséget kínálnak. A Csillag téri fiókkönyvtárban kreatív hetek kezdődnek július 20-án, amelyek a Wi-Fiatalok Webes Wiadalával egészülnek ki. Itt kézműves foglalkozásra várják a kicsiket 10 éves korig, a nagyobbakat pedig interaktív informatikai játékokra csábítják a szervezők.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban javában tart a Könyvtári meseliget – játékos interaktív mesefoglalkozás a fiókkönyvtár előtti területen, Odesszán pedig megtartott mesedélelőttökbe lehet csatlakozni, míg Rókuson agyagfigurákat készíthetnek és kavicsokat festhetnek a gyerekek. Szőregen meseolvasással egybekötött QR-kódos könyvkeresésen vehetnek részt a fiatalok. A teljes programsorozatot itt lehet bővebben áttanulmányozni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb