Szeged365 kikapcs: Macskafogó a Partfürdőn, Juronics Tamás a konyhában
Bumm, egy hidegfront! Kellemesen őszi időjárást hozott a vasárnap Szegedre, mi pedig összekaptuk, mihez tudsz kezdeni, ha a “menjünk strandra” opció elúszott! Itt a mai Szeged365 kikapcs, avagy a mi programajánlónk!
SZABADTÉRI MOZI, AZ ÚJSZEGEDI PARTFÜRDŐN: JÖN A MACSKAFOGÓ
Tegnap orbitálisan klasszul sült el a “Sose halunk meg” szabadtéri vetítése, a Partfürdőre kihelyezett óriásfotelek és food truck-ok vagány atmoszférát teremtettek a hazai filmgyártás egyik legszerethetőbb gyöngyszemének:
A sztori folytatódik, a Belvárosi Mozi csapata a Macskafogót hozza el ma este 9-től. Rókus Ákos kollégánk pont erről az időtlen klasszikusról írt a szombat délutáni Szeged365 Cinema-ban:
Kezdés: 21:00, plédet, szúnyogirtót és esőkabátot vigyetek magatokkal, drukkolunk neki, hogy ne szóljon közbe az időjárás!
HA INKÁBB BELTÉREN MENNÉL MOZIBA…
Ha már a Belvárosi Mozinál tartottunk, kezdjük az idén 100 éves szegedi filmszínház kínálatával a beltéri kínálatot.
Csőke József terem:
- 14:30 Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
- 16:30 Ella Fitzgerald: Just One of Those Things – feliratos
- 19:30 Seveled
Balázs Béla terem:
- 15:30, 17:30 Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában
- 20:30 A láthatatlanok
Zsigmond Vilmos terem:
- 17:00 Úriemberek
- 20:00 Oldboy
Apropó, Oldboy… a folyosó-jelenet megvan még?
Pár kilométerrel arrébb, a Cinema Cityben az alábbi filmek várnak…
Alzheimer – 15:30, 18:30
AVA – 14:00, 16:10, 18:20, 20:30, 21:30
Bad Boys – Mindörökké – 20:15
Dolittle – 15:50
A LEGTUTIBB GASZTRO-PROGRAM, ESŐS IDŐRE, OTTHONRA: FŐZZ JURONICS TAMÁSSAL!
A Gasztro365 ezúttal Szeged legnagyobb bevásárlóközpontja, az Árkád falai között forgott, méghozzá a The Marquisban. A séf, Maróti Zoltán segítségére Szeged egyik legismertebb művésze, Juronics Tamás, Kossuth-díjas magyar táncművész és koreográfus, színházi rendező, érdemes művész sietett, aki a kedvünkért a konyhában alkotta meg legújabb darabját.
Így született meg az omlós ám mégis roppanós bárány fartő, az édeskés, szép és színes répapüré és a fondant burgonya, amely elkészítése egyedi ám mégis egyszerű technikát igényel – kipróbálod velünk?