Kikapcs

Deja Vu Fesztivál: tartsatok ki július 29-ig!

“Együtt kell bíznunk a pozitív döntésben” – nyilatkozta portálunknak Kovács Ádám, a Deja Vu Fesztivál főszervezője, aki elmondta: egész délelőtt égtek a vonalak, rengeteg, az ország különféle pontjain dolgozó fesztiválszervezővel beszélt Gulyás Gergely ma délelőtti bejelentése óta, a közös konklúzió, hogy július 29-ig (ekkor fog a kormány végleges döntést hozni rendezvény-ügyben) egy emberként tartanak ki.

Kovács Ádám ugyanerre kérte a Deja Vu Fesztivál vendégeit is: “tartsatok ki” – mondta, majd hozzátette: annyi energia, munka és pénz nem veszhet kárba, amit egy-egy zenei fesztivál szervezésébe egy év alatt bele feccelnek az azon dolgozók. “Reménykedünk, mindent megteszünk és megmozgatunk az ügy érdekében” – fejtette ki a fiatal szegedi vállalkozó, aki a fenti fesztivál mellett a Sing Sing, a Retro, a Tisza Dokk és a Spirit Club nevű szórakozóhelyeket is üzemelteti.

A rendezvény eredetileg június elején lett volna a Partfürdőn, majd – az eredeti tervek szerint augusztus 15-ig tartó fesztivál-stop bejelentését követően – augusztus 20-21-22 – re tették át, a Postás Sporttelepre. Ádám a mai kormányinfón többször feltett újságírói kérdésre is utalt: “nem értem, hogy miért biztonságosabb összezárni az embereket egy focistadionba, hogy egymás nyakába borulva drukkoljanak, mint megengedni nekik, hogy szabad téren, jóval nagyobb placcon bulizzanak.”

MEGSZÓLALTAK A SZIN SZERVEZŐI: “EGYETLEN FESZTIVÁLOZÓT SEM HAGYUNK CSERBEN!”

“Már a finishben vagyunk, nincs más opció, megyünk tovább” – nyilatkozta telefonos villám-megkeresésünkre Kolonics Erika, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője. Ahogy Szegeden 10-ből 9 ember ismeri, “Koló” elmondta, egyelőre nem fújják le a fesztivált, de felkészültek a legrosszabbra is. A teljes interjú a SZIN főszervezőjével:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb