Kikapcs

SZIN: egyetlen fesztiválozót sem hagyunk cserben!

“Már a finishben vagyunk, nincs más opció, megyünk tovább” – nyilatkozta telefonos villám-megkeresésünkre Kolonics Erika, a Szegedi Ifjúsági Napok szervezője. Ahogy Szegeden 10-ből 9 ember ismeri, “Koló” elmondta, egyelőre nem fújják le a fesztivált, de felkészültek a legrosszabbra is.

https://www.facebook.com/szin.official/photos/a.414736861948660/3650861488336165/?type=3&theater

Az eredetileg augusztus 15-ig tartó, az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokról július végén dönt a kormány, jelentette be ma délelőtt Gulyás Gergely. A komplett szegedi és országos rendezvényszakma arra várt, hogy a mai kormányinfón bejelentik a döntést, magyarán mondva azt, hogy…

  • …A.: lehetnek augusztus 15. után nagyrendezvények
  • …B.: nem lehetnek

A kettő helyett egy harmadik opciót mondott be a miniszterelnökséget vezető miniszter, mégpedig azt, hogy 2 hetet csúsztattak a kormányzati döntésen, július 29-én tesznek pontot a mondat végére. Az minden esetre beszédes, hogy Gulyás Gergely bejelentette: az augusztus 20-i, budapesti óriásrendezvényt már törölték is.

Kolonics Erika SZIN-szervező megkeresésünkre elmondta, szóba került az is, hogy az idei évre lekötött koncerteket (amelyek egyébként elég combosak, Jason Derulo-tól John Newman-en át a Rudimental-ig) jövőre dátumozzák át. Ha ez a vészforgatókönyv lép életbe, két lehetősége marad a fesztivál vendégeinek: átváltani az idei jegyeiket 2021-es SZIN belépőkre vagy visszakérni azok árát. Koló leszögezte: “egyetlen fesztiválozót sem hagynak cserben.”

Fotók: SZIN, FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb