Kikapcs

Mozizz a csillagos ég alatt: a Ready Player One – nal pörög tovább a Külvárosi Mozi Piknik

Hetek óta hódít az egyébként igen extra, szabad ég alatti filmezés a Napfény Városában. Az első kültéri vetítést a Városmetamorfózis névre hallgató akció keretén belül a SZETÁV-nak, a Mondolo Egyesületnek és a Belvárosi Mozinak köszönhetjük. A városi projekt akkora sikert aratott, hogy azóta mindenki a csillagos ég alatt akar filmet nézni, ennek örömére pedig a hétvégén sem maradunk kültéri mozi nélkül. Jönnek a részletek:

ELŐSZÖR IS NÉHÁNY SZÓ AZ ELSŐ PROJEKTRŐL

Néhány héttel ezelőtt a Fűtőmű utcába költözött a Belvárosi Mozi, na nem úgy és nem örökre, csak egy jó kis film vetítésének erejéig. Az esemény a Városmetamorfózis névre hallgató akció keretén belül a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi közös kezdeményezésében jött létre és óriási sikert aratott. A vetítés Szeged egyik legnagyobb fűtőmű oldalán valósult meg, mégpedig a Mondolo Egyesület alkotóinak köszönhetően, akik egy óriási retro tévét festettek a már említett akció kapcsán az objektum oldalára. 

Az első mű, egy zenés vígjáték, a Mamma Mia volt, ezt június 27-én helyezték „képernyőre”. A SZETÁV és a Mondolo Egyesület művészei nemrégiben döntöttek úgy, hogy közös projektbe kezdenek és minden olyan, régi, kopott, kihalt fűtőművet, ami a Napfény Városában található, felújítanak. Méghozzá úgy, hogy külsőleg szebbé, tisztábbá és mutatósabbá varázsolják azt egy-egy általuk felfestett képpel.

JÖN A MÁSODIK FELVONÁS

Mint, ahogyan azt fentebb is említettük az első vetítés óriási sikert aratott, éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, folytatják! Július 18-án 21:00 órakor a Ready Player One – nal pörög tovább a Külvárosi Mozi Piknik a Fűtőmű utcában. Mutatunk is hozzá egy kis előzetest:

És, hogy mi várható a továbbiakban? Íme a részletes program:

Az első telt házról egy fotóriporttal számoltunk be nektek, amit alább újra átfuthattok:

TOVÁBB DÜBÖRÖG A KÜLTÉRI VETÍTÉS

Ahogyan arról mi is írtunk, július elsején életbe lépett az a határozat, amelyet a Közgyűlés a legutóbbi ülésén megszavazott, ez pedig a Huszár Mátyás Rakpart hétvégi lezárására irányul. Majd ezt követően Mihálik Edvin, Zöld Város Programért felelős tanácsnok a hónap elején ismertette, hogy a cél ezzel a Tisza-part hasznos kihasználása. Éppen ezért július 11-én kezdetét vette egy rendezvénysorozat, amely vélhetően augusztus közepéig tart majd és minden hétvégén más városi cég koordinálására van bízva. A programok múlt héten kezdődtek, ám azok egy része technikai okok miatt a Rakpartról a Partfürdőre vándorolt. Ilyen volt többek között a Belvárosi Mozi két nagyon klassz filmjének vetítése is.

A Sose halunk meg és a Macskafogó már ott került vetítésre. Mind a kettőre óriási volt az érdeklődés, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy július 18-án újabb filmmel lepik meg a szegedieket.

FÉRFIAK FECSKÉBEN A PARTFÜRDŐN

Július 18-án tehát a Férfiak fecskében című filmet vetíti le a Belvárosi Mozi a Partfürdőn. Kezdés 21:00 óra.

Amit mind a két helyszínre érdemes magaddal vinni:

  • pokróc, párna, sámli, kisszék, vagy bármi, amin kényelmesen le lehet kuporodni a fűbe
  • inni-, ennivaló, hogy legyen mit fogyasztani a film közben
  • az esti órákhoz és a hőmérséklethez megfelelő ruházat

Érezd jól magad!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb