Blog

Ha a szúnyogok terjesztenék a koronavírust, akkor vajon kiírtanák őket? Igaz, most csak a szegediek életét teszik élhetetlenné…

Szeged törénete telis-tele van nagy tettekkel, nagy beszédekkel és elképesztően pompázatos épületekkel…csak a belvárosban megtalálható épületek alkotóinak nevéből meg tudnánk építeni a Tisza negyedik hídját is:  Benkó Károly és Kolbenheyer Ferenc, Hoffer Károly, Vedres István,  Wegman Gyula és Scherrer József Adolf, Lechner Ödön és Pártos Gyul, Zsótér János (mint megrendelő),Halmai Andor, Baumhorn Lipót,  Bachó Viktor ,  Ottovay IstvánMeixner Károly és Neÿ Béla, Jiraszek Nándor és Krausz Lipót, Nádai Antal…szóval ők a hibásak azért, hogy Szegeden még a szúnyogokat is lehet hagyni szabadon garázdálkodni…hiszen ilyen pompázatos belváros közepén csücsülve írok most is, miközben 112 csípésnél járok! De nem lázadozok, mert Szeged gyönyörű…ilyenkor este is!

Fantasztikus ötlet volt már 10 évvel ezelőtt is a Huszár-Mátyás rakpart közösségi térré fejlesztésének terve. De nem két bódéról, és egy olcsó kosárlabda palánkról valamint egy szedett – vedett kerékpár”versenyről” szóltak a tervek akkor sem…de most sem. Sőt most tervek sincsenek, csak ad-hoc megoldások…..én több,mint 12 éve országos színvonalú kerékpárversenyt is vezettem, élőben a Rádió 88-ban…igen a rakpartról! Nagyon jó volt, színvonalas volt, és az egész országban csodálta a kerékpáros társadalom! Nem önkormányzati szervezés volt, hanem helyi civil szervezés. Szegediek szervezték, és az ország minden részéről érkeztek Szegedre! Most sem az önkormányzat takarította ki a rakpartnak azt a részét, ahol olyan állapotok uralkodtak, hogy azon sem lepődtem volna meg, ha a következő vírusjárvány kiinduló gócpontjaként kerül be a világsajtóba ez a fertő…a patkányokról már ne is beszéljünk. És ide “terelik” le az embereket, gyerekeket, szegedieket….A civilek megcsinálták…megtisztították a szegediek!

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Tudjátok az a baj, hogy az önkormányzati cégek nagyon professzionális szinten is tudnak szervezni, ha hagyják őket és nem kell remegve azonnal parancsot teljesíteniük, egyik másik politikus kijelentései miatt. Ki tudják professzionális szinten tisztítani a területet, karban tudják tartani, és színvonalas rendezvényeket tudnak lebonyolítani.

180-körül van a csípésszám...ez valami rekord is lehetne lassan…de eltűröm, nem lázadozok, nem kritizálok, mert bolondulásig imádom Szeged belvárosát, a Tisza partot, Makkosházán a töltés oldalt, a Zápor tó fahídját, Tápén a lovardát, és a régi szeméttelepen kilakított európai színvonalú közösségi teret (gigantikus), vagy a tápéi komp előtt legelésző csacsikat, alsóvároson a SZIA-ban mediterrán környezetben elszűrcsölt kávét, vagy a Szikin az új élményparkot és azokat az árnyékoló színes vitrolákat, amelyek alatt a világ legszebb iszapvárait építettem a kislányommal egy hete….tudnám én is és biztos vagyok benne, hogy te is sorolni naphosszat a gyönyörű szegedi helyeket, amelyek nem kerülnek be egy egy utazási prospektusba, de mi szegediek imádjuk, és ezernyi élményt kaptunk tőlük életünk során….A turista csalogató szegedi épületek is gyönyörűek, a hangulat is fantasztikus, tehát mi szegediek nem lázadozunk, csak csapkodjuk a szúnyogokat…lassan 300 csípésnél járok…gyönyörű vagy Szeged!

Kiss Balázs vagyok, ízig-vérig szegedi, igazi lokálpatrióta! Gyönyörű nagy családban az apuka, az exrádiós, a rendezvényszervező, a színpadon mikrofonba beszélő, a Szeged365.hu értékesítési és közösségi vezetője! Szeged nekem a világ közepe. A Mol – Pick Szeged lehet matematikailag nem jobb a Veszprémnél, de nekem a világ legjobb kézilabdacsapata.  Lehet csak NB II-es a focicsapatunk, de én arra emlékszem mikor labdaszedő voltam a SZEOL NB I-es csapatánál, és Urbán akkora felsőkapufát rúgott “20-ról”, hogy abba Zsombó is beleremegett. Egy emberként üvőltött a stadion!  Az új gyönyörű szegedi stadionban libabőrös vagyok a meccsek alatt, attól a hangulattól, amit csak Szegeden tud a B-KÖZÉP! A kajakosaink és kenuasaink mindenkit maguk mögött hagynak, a küzdősportolóink bárkit legyőznek, és Lékó miatt velem együtt sok szegedi fiatal is úgy gondolta: sakkozni is vagány dolog. Elnézést mindenkitől, de nekem a bajai halászlé, csak tésztás paradicsomleves, mert az igazit “FrankSanyibácsi” főzi!  Én még tartottam a vérestálat miközben hörgött a disznó, Piroskanéninél mostuk a disznóbélt az idős asszonyokkal Tápén, miközben végighallgattam, hogy én már olyan városi ficsúr gyerök vagyok, mert fintorgok, és nálunk a család mindig agyon paprikázta az ebédet, hogy utána krákogjunk délután háromig. Ha ráülünk a gumilabdára akkor az Szegeden ludáj lesz, mégha ezt a szót sehol máshol nem értik, nem is ismerik. A Liget ha mesélni tudna röpködnének a 18-as karikák,  és a Földön nincs romantikusabb hely, mint a mi Tisza-partunk. Nálam a pesti, ha lejön látogatóba akkor pösti és ne okoskodjon, de érezze jól magát, csodálja a galaxis legszebb hölgyeit  és egyen igazi halászlevet. 

Előző blogom itt tudod elovasni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb