Közélet

Napi összefoglaló: koronavírus, önvezető autó, Magyarok Kenyere

Ismertettük, hogy tovább nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében, önvezető autót teszteltünk a szegedi repülőtéren, utána jártunk milyen pszichológiai hatásokat fejt ki az élmény és ott jártunk a Magyarok Kenyere Program szőregi gyűjtőpontjánál.

EGY ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3300-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 484 főre csökkent. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen.

SZŐREGEN IS GYŰLNEK A BÚZASZEMEK, 2020-BAN IS TÖBB TÍZEZER GYERMEK ASZTALÁRA JUT A MAGYAROK KENYERÉBŐL

Szőregen is gyűlnek a búzaszemek, 2020-ban is több tízezer gyermek asztalára jut a Magyarok Kenyeréből. A gazdák idén is összefogtak hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat határon innen és túl. Ezúttal 89 ponton gyűjtik a búzaadományokat, melyet 20 malomban őrölnek majd meg az idei évben. Ezek közül az egyik gyűjtőpontnak a Szegedhez tartozó településen Rózsavölgyi József, önkormányzati képviselő ad otthont az újszentiváni, tiszaszigeti, deszki, kübekházi, szegedi és tápéi adományoknak.

UTÁNA JÁRTUNK MIT ÉRZÜNK EGY ÖNVEZETŐ AUTÓBAN

A Szegedi Tudományegyetem Önvezető Jármű Társadalomtudományi Kutatócsoportja EEG és szemmozgáskövetéses méréseket végez az önvezető autóban átélt pszichés folyamatok feltérképezésére. A szegedi kutatók azt vizsgálják, hogy az emberek milyen érzelmi reakciókat élnek át, miközben megtapasztalják az önvezető autóban történő utazást. Az élményre ezúttal mi is szert tettünk!

MA ESTE FÉNY DERÜL AZ EGYETEMI PONTHATÁROKRA

A felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon, azaz sms-ben és a felvi.hu-n értesülhetnek eredményeikről. Változás viszont, hogy a koronavírus-járvány miatt a szokásos Dugonics téri buli idén elmarad.

EBÉD-PÉNZT NYÚLT LE A MEGYE EGYIK ÖNKORMÁNYZATÁNAK DOLGOZÓJA

Sikkasztás miatt emeltek vádat az ellen a nő ellen, aki az egyik Csongrád-Csanád megyei település önkormányzatának dolgozójaként három év alatt hárommillió forintnyi szociális étkezési díjat vett magához.

A GAZDASÁGVÉDELMI AKCIÓTERV FORRÁSAINAK A FELE MÁR MAJDNEM CÉLBAN

A gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak majdnem a fele már célba ért, ismertette Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter egy szolnoki vállalkozói fórumon csütörtökön.

DOBOGÓN A SZEGEDI GOKART TEHETSÉG

Jó hétvégét tudnak maguk mögött a szegedi Szabó testvérek. A 13 éves Ádám és a 16 éves Zalán is dobogóra állhatott az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság hatodik, budapesti versenyén.

MEGJELENT AZ ADÓKÖNNYÍTÉSEKRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY

Az Iparkamara összeszedte, milyen adókönnyítések vonatkoznak a vállalkozásokra, és egyúttal kiírta az éves innovációs pályázatát is.

BEJÁRTUK A FELÚJÍTÁS VÉGÉHEZ KÖZELÍTŐ MÚZEUMOT, MUTATJUK MIVEL BŐVÜL A KULTURÁLIS  INTÉZMÉNY

Kilátóval bővül a szegedi Móra Ferenc Múzeum, megújul a Vár és a Kőtár, de a munkálatok során új külsőt kap a közgyűjtemény előtti ikonikus tér is. Szabó Dávid fotóval mutatjuk meg Neked, hogy haladnak az építkezéssel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb