Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: Schwarzi szülinap, marad a meleg, indul a Szabadtéri vetítés, elutaznak a kézisek

Ma pont kerülhet a Szeviép-ügy végére, elkezdődik a Szabadtéri vetítéssorozat. A Terminator és Léon, a profi is ma ünnepli születésnapját, de arról is nevezetes július 30-a, hogy a Barátság Világnapjának nevezték ki. Sok-sok infóval indítjuk útjára a csütörtököt.

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON

Judit, Xénia, Avenár, Donatella, Inge, János, Jutta, Péter – boldog névnapot kívánunk!

EZEN A NAPON SZÜLETTEK

  • 202 éve megszületett Emily Brontë angol írónő, az Üvöltő szelek alkotója.
  • 131 éve látta meg a napvilágot Vladimir Zworykin az ikonoszkóp feltalálója, akit a Televízió Atyjának is neveznek. Az orosz származású amerikai mérnök, feltaláló, a televíziós technológia egyik úttörője. Ő találta fel a katódsugárcsöves technológián alapuló képátvitelt. Emellett jelentős szerepe volt az infravörös képalkotók és az elektronmikroszkópok létrehozásában is.
  • Ma ünnepli 73. születésnapját Arnold Schwarzenegger színész, politikus. Schwarzenegger egy kis Graz közeli stájer faluban, Thalban született. Amerikai testépítő, színész, üzletember és politikus, az Egyesült Államok-beli Kalifornia állam 38. kormányzója. Fiatalkorában testépítő eredményeivel ért el sikereket, majd a filmezés felé fordult és hollywoodi akciófilmjeivel világhírűvé vált. Arnold 14 évesen a futball helyett testépítéssel kezdett foglalkozni. 1965 és 1980 között hétszer nyerte el a Mr. Olympia, hatszor a Mr. Universe címet. A hatvanas évek végén kivándorolt az Egyesült Államokba, itt kezdett el filmezni. Első filmszerepe az 1970-es Hercules New Yorkban volt, amin ő Arnold Strong néven szerepelt. A lehetetlen neve és butának tűnő akcentusa még évekig akadályozta a továbblépésben. 1982-ben hozta meg számára a világhírt az első rászabott szerep, a Conan, a barbár. Sorozatos akciófilmjei során sztárrá vált, később könnyedebb, humorosabb szerepei is népszerűvé tették. Ünnepeljük őt a Film+ emlékezetes filmajánlójával:
  • Szintén ma ünnepel, de egy évvel fiatalabb, azaz 72 éves Jean Reno francia színész. Francia, angol, japán, spanyol és olasz nyelven dolgozik; olyan filmekben szerepelt, mint a Bíbor folyók, a Godzilla, A Da Vinci-kód, a Mission: Impossible, a Ronin és a Léon, a profi.
  • 57. életévét tölti be Lisa Kudrow amerikai színésznő, a Jóbarátok sztárja.
  • 66 éve Elvis Presley megtartotta első, bemutatkozó koncertjét Memphisben.
  • Már 62 éve ezen a napon ünnepeljük a Barátság Világnapját, ha épp eszünkbe jut.

MARAD A MELEG

Tedd rendbe a klímát, hűtsd be a vizet, készülj jeges-kávéval: csütörtökön is marad az igazi nyár Szegeden, a sok napsütést csak elvétve zavarja majd meg egy-két felhő. Délután 31-33 fokot mutat majd a hőmérő.

HATÁROZATOT HIRDET A BÍRÓSÁG SZEVIÉP-ÜGYBEN

Délelőtt 10 órától hirdet határozatot a Pécsi Ítélőtábla a Szeviép-ügyben. Az évek óta nyúló büntetőperben az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó Szeviép Zrt. egykori vezetői állnak majd a bíróság elé.

INDULNAK A SZABADTÉRI VETÍTÉSEK A DÓM TÉREN

Négy estén át négy előadás: a Szabadtéri Játékok korábbi közönségkedvenc produkcióit láthatják újra a szegedi nézők. Az ingyenes Szabadtéri vetítések csütörtöktől kezdve minden este 20 órakor kezdődnek.

EDZŐTÁBORBA UTAZTAK A KÉZISEK

Megkezdte a felkészülést, ma pedig el is utazott Szombathelyre a MOL-PICK Szeged. 136 nap után találkozott újra a csapat, Bodó Ricsi így nyilatkozott a felkészülésről a Szeged365.hu-nak:

REKORDSZÁMÚ VERSENYZŐ A MATY-ÉREN

A magyar evezős válogatott minden tagja elindul a szerdától vasárnapig tartó országos bajnokságon a szegedi Maty-éren, amelyre rekordszámú 1258 nevezés érkezett 3380 beülővel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb