GasztroSzegedi Arcok

A Batáta Fit Food megálmodója szerint a helyes táplálkozás a legokosabb útja a betegségek megelőzésének, interjú Ocskó Attilával

Ocskó Attila sokszoros súlyemelő, erőemelő és testépítő, magyar és Európa bajnok közel harminc éve foglakozik a helyes táplálkozás valamint a sport tudományával és annak rejtelmeivel. A szegedi Batáta Fit Food vezetője ebből kifolyólag bizton állítja, hogy a jó alak a konyhában készül és garantálja, hogy: ami egészséges az bizony finom is, legalább is a Napfény Városában biztosan. De, mitől válik valami fitté? Hogyan lesz egy adott étel tényleg egészséges? Erről ő maga mesélt nekünk.

A Kereszttöltés utca 15. szám alatt található Batáta Fit Food vezetője a legjobbaktól gyűjtötte be a tudást, amit aztán először, hosszú éveken keresztül személyi edzőként kamatoztatott. A tapasztalatok azonban idővel azt mutatták, hogy a Napfény Városának lakói igen is igényt tartanak az egészséges ételek fogyasztására. Ocskó Attila ennek apropója kapcsán először egy nagyon különleges cukrászdát hozott létre, ahol mindenféle finomságra tehettek szert az édesség szerelmesei úgy, hogy közben egyáltalán nem bűnöztek. A különböző torták, sütemények, kávék és egyéb ínyencségek ugyanis természetes alapanyagokat tartalmaztak és sok esetben különböző mentességeket élveztek. A repertoár bővítése gyorsan egyértelművé vált. Így jött létre a Batáta Fit Food vendéglátóegység, ahol a desszertek mellett helyet kapott több, nagyon különleges, kézműves specialitás is.

Mikor döntöttél úgy, hogy az egészséges életmódot követők táborát erősíted?

Azt hiszem, kijelenthetem, hogy – révén, hogy az édesapám is versenyző volt – én ebbe a világa születtem. Az élsport volt az, ami megtanított táplálkozni lemondások nélkül. Ezt követően képeztem magam szakmailag tovább, hogy mindezt papírokkal is tudjam igazolni. Ma már nem is tudnám elképzelni, hogy más életvitelt folytassak.

Nagyon sok helyen kapni ma már egészséges ételeket. Mitől lesz valami tényleg fitt??

Valóban ma már a legtöbb étteremben elérhető egy-egy fittnek írt étel. Ám ez sajnos sok esetben megtévesztő. Ugyanis az egészséges ételek egy külön tudományágat ölelnek fel, ezért, ha valaki csak simán lekoppintja mások kínálatát, vagy hasonlót próbál alkotni, az még az ő esetében nem felel majd meg a fitt táplálkozásnak. Csak egy egyszerű, szemléltető példa: Az ananászos csirkemell kukoricás rizzsel kombinációtól hirtelen nem is tudnék most hizlalóbbat mondani. Nem csak az alapanyagok összeállítása, hanem az elkészítés módja is nagyon meghatározó. Például mi, a Batáta Fitt Food-ban csak olíva olajon sütünk, fontosak ugyanis a tápláló zsírok. Viszont, ha az elkészítéshez napraforgó olajat vagy pálma zsírt használnánk, már egyáltalán nem beszélhetnénk fitness food-ról.

Mekkora mértékben különbözik az egészséges életmódot folytatóké az átlagtól?

Tapasztalataim szerint azért szerencsére egyre többen vannak/vagyunk, akik valóban tesznek az egészségükért, nem csak a mozgással, de a tudatos táplálkozással is. Ők már otthon is meglepő profizmussal készítik el ételeiket, annak érdekében, hogy az ne csak egészséges, de finom is legyen. Ez az egyik legkiemelkedőbb különbség.

Az általad megálmodott Batáta Fit Food, hogyan szolgálja a diétázókat, sportolókat?

A kínálatunk folyamatosan bővül, erre jó példa a nemrégiben bevezetett, egészséges, isteni finom fagyik sokasága is. Mindemellett jelenleg egy igen komoly A la carte étlap összeállításán is dolgozunk, ahol magas fehérje tartalmú, prémium alapanyagból készült étel-különlegességeket biztosítunk majd a hozzánk ellátogatóknak.

Különböző állítások szerint helyesen étkezni nem egy olcsó mulatság. Neked mi a véleményed minderről?

Azt gondolom, hogy az egészségünk a legfontosabb. A rendszeres testmozgás mellett pedig még kiemelkedőbb a helyes táplálkozás. Ma már megoldható, hogy ne csak egészséges, de finom is legyen az, amit megeszünk. Éppen ezért jómagam is azt vallom, hogy inkább költsünk most ilyesmire sokat, mint utólag gyógyszerekre még ettől is többet. Ez a legokosabb útja a megelőzésnek.

Elérhetőségek:

  • Cím: Szeged, Kereszttöltés utca 15.
  • Telefonszám: 06 30 326 0505 / 06 62 673 219
  • Facebook IDE kattintva.
  • Nyitva tartás: 11:00 – 20:00


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb