Közélet

Napi összefoglaló: egy újabb fertőzött a megyében, normál rend szerint kezdődik meg az oktatás szeptemberben és pénteken nyit a Múzeum

Az elmúlt 24 órában egy újabb fertőzöttet regisztráltak a megyében, szeptemberben normál rendben kezdődik meg az új tanév az oktatási intézményekben és pénteken megnyitja kapuit a felújított Móra Ferenc Múzeum.

EGY ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

15 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4746 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 605 fő, 3527-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 614 fő. 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

MUTATJUK MIRE KÉPES A MASZK VISELÉS

Az Amerikai Duke egyetem tesztelte azt, hogy melyik maszk hasznos, és melyik jó csupán optikai tuningnak. Egy döbbenetes videót készítettek, amely eldönti a kérdést, hogy hasznos-e, és ha igen, akkor kit véd a maszk.

A SZEGEDI ISKOLÁK FELKÉSZÜLTEK AZ ÚJ TANÉVRE

A szegedi oktatási intézmények továbbra is arra készülnek, hogy hagyományos rendben kezdődhet meg szeptemberben az új tanév, de folyamatos az egyeztetés a lehetséges forgatókönyvekről. A szakminisztérium a Magyar Nemzettel azt közölte, hogy részletes járványügyi intézkedési protokollt készítenek, amelyet hamarosan eljuttatnak az iskolákhoz.

Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola – adta hírül az EMMI, mint írják, a koronavírus-járvány hazai alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást. Az iskolák protokollt fognak kapni a járvány elleni védekezést segítő teendőkről.

OROSZORSZÁG BEJELENTETTE AZ ELSŐ KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINA BEJEGYZÉSÉNEK IDEJÉT

Egy videókonferencián jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök a SARS-CoV-2 koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését. Az államfő szerint az orosz szer hatékony és tartós immunitást alakít ki a vírussal szemben.

PÉNTEKEN MEGNYITJA KAPUIT A SZEGEDI MÓRA FERENC MÚZEUM

Augusztus 14-én sok-sok újdonsággal tárja ki kapuit a közgyűjtemény, az első hétvégén kedvezményes jegyárakkal és hosszabbított nyitva tartással várja a közönséget a közel két éven át megújuló Móra Ferenc Múzeum – ismertette a Szeged365.hu-val Fogas Ottó, igazgató.

KIELNC ÉVE A FOGYATÉKKAL ÉLŐKÉRT – A SÁRKÖZI MMA TEAM EDZŐTÁBORÁBAN JÁRTUNK

A szegedi Sárközi MMA Team Hungary immár kilenc éve azon dolgozik, hogy évről-évre minél több fogyatékkal élő gyermek egy különleges élményben részesüljön a Napfény Városában. Sárközi Róbert, a kevert harcművészetek hazai úttörőjének jóvoltából ezúttal a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének Szivárvány csoportjának hat tagja mérhette össze erejét a ringben.

EGY TUCATNYI HELYEN LESZ ÁRAMSZÜNET SZEGEDEN

Az ügyfelek igénye alapján több helyszínen végez hálózatbővítést az NKM Áramhálózati Kft a hét folyamán Szegeden, ami miatt időszakos áramszünet lesz a város több utcájában is a következő napokban. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb