Közélet

Napi összefoglaló: nincs új fertőzött a megyében, Gergő Liget ügy, visszatért a Móra Ferenc Múzeum

Az elmúlt egy napban nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében. Óriási összefogás vette kezdetét a szegedi Gergő Ligetért és emelkedett ma a benzin ára.

NINCS ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

40 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4853 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 607 fő, 3590-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 656 fő. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

VISSZATÉRT A MÓRA FERENC MÚZEUM

Húsz hónapot kellett rá várnunk, de megérte: meseszép lett az újjászületett Móra Ferenc Múzeum! Szeged365 fotóriport és összefoglaló a péntek délutáni megnyitó ünnepségről, frissen ropogósan, szegediektől, szegedieknek!

A SZEGEDIEK MEGMENTIK A GERGŐ LIGETET

Csütörtök óta a Gergő Liget sorsán aggódik fél Szeged: az alapító-üzemeltető Farkas András a hét közepén jelentette be, hogy elég volt, megszünteti Szeged kedvenc kirándulóhelyét, a táblát már levette, augusztus 20. után az eszközöket is elszállíttatja a helyszínről. Interjúnk megjelenését követően rengeteg üzenetet kaptunk Tőletek, ma reggel pedig Jakab Gusztáv (vagy ahogyan 10-ből 9 szegedi ismeri: “Használtautós Guszti”) a Garden Bisztró és Stég tulajdonosa bejelentette: átvenné Farkas Úrtól az üzemeltetést.

“Megszüntetem a Gergő Ligetet, a név méltatlan az unokámhoz” – kezdte a hét legmeglepőbb, egyben legszomorúbb bejelentését Farkas András, az ikonikus újszegedi kirándulóhely alapítója és fenntartója. A 73 éves, közismert szegedi a csütörtöki interjúnkban kifejtette, hogy a szegedi önkormányzat az elmúlt 20 évben egy forintot sem adott a pihenőhely üzemeltetésére, mindent önerőből intézett. Az ügyben természetesen megkérdeztük Dr. Botka Lászlót és Mihálik Edvint is.

KOMOLY SIKERT ÉRT EL A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK

Több színházszakmai fesztiválra is meghívást kaptak a Játékok előadásai – számolt be róla a Szeged365-nek a Szegedi Szabadtéri. Az Úrhatnám polgár című Moliére-komédiát, Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal bíró színházi seregszemléjén, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján tűzik műsorra, míg az Übü, a király című abszurdot a Thealter Fesztiválon láthatják az érdeklődők.

NAGY NÉPSZERŰSÉGNEK ÖRVENDETT A SZEGEDI MMA TÁBOR

Telt házzal pörgött a Sárközi MMA Team és a Szegedi Küzdősport Klub kevert harcművészeti (MMA) edzőtábora az Újszegedi Partfürdőn, amelyen természetesen mi is ott jártunk. Következzen egy tesztoszteronnal fűtött Szeged365 fotóriport, megspékelve Lehoczky Csaba szervező bejelentésével: ha a járványhelyzet is úgy akarja, november 14-én jöhet a szegedi MMA gála a sportcsarnokban!

EMELKEDETT A BENZIN ÁRA

A hét közepén már növekedett az üzemanyagok ára, akkor a benzinért +5, a gázolajért +2 forinttal kellett többet fizetni. Mától bár a gázolaj ára változatlan maradt, a benziné újabb +4 forinttal emelkedett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb