Kikapcs

Véget ért a Szeged főutcája a Tisza eseménysorozat, augusztus 20-án sem lesz városi rendezvény

Ahogy jött, úgy ment: egy röpke Facebook-posztban közölték, hogy véget ért a Szeged főutcája a Tisza című rendezvénysorozat a Huszár Mátyás rakparton. A július 11-én indított széria többek között egy látványos légi show-val és Szeged közismert művészeivel csábította a lezárt rakpartra a nagyérdeműt. Az önkormányzat bejelentette, hogy itt a vége, tehát az Államalapítás Ünnepén és az ehhez kapcsolódó hosszú hétvégén úgy tűnik, városi rendezvény nélkül maradnak a szegediek.

AHOGY A BONANZA BANZAI IS ÉNEKELTE: VALAMI VÉGET ÉRT

“Minden nyári hétvégén szabad a rakpart, vár a Partfürdő” – hirdette a Szeged főutcája a Tisza rendezvénysorozat, melynek lezárultát egy röpke posztban közölték az önkormányzat által üzemeltetett Facebook oldalon:

https://www.facebook.com/szabadarakpart/photos/a.108128794306208/133101908475563/?type=3&theater

Programok tehát az augusztus hátralévő részében már nem lesznek a helyszínen, a rakpart viszont az autósok előtt zárva marad a hétvégéken.

A RENDEZVÉNYSOROZAT, KRONOLÓGIAI SORRENDBEN

Július 11-12.: Szabadtéri Mozi és sportprogramok

A Sose halunk meg és a Macskafogó című filmek szabadtéri vetítéseivel rajtolt a rendezvénysorozat, egy apró variával: a mozit az utolsó pillanatban a Partfürdőre költöztették, a rakparton pedig maradt némi sportprogram, egy teqball és pingpong asztal, nomeg egy koráslabda-palánk képében.

A rakpart kongott az ürességtől elsőre…

…a Partfürdőn viszont klassz volt a hangulat, mi is imádtuk a szabadtéri mozit:

Július 18-19.: Kerékpáros gyorsulási verseny

A második hétvégén két felvonásban is bringás gyorsulási versenyt rendeztek a Huszár Mátyás rakparton: szombaton bárki indulhatott, a vasárnapot a nagyágyúknak tartogatták. Így láttuk mi a biciklis, szegedi Fast & Furioust:

Július 25-26.: Családi hétvége

A harmadik hétvége sem hozta magával azt a kockázatot, hogy 500 főnél többen látogassanak ki egy időben az eseményre, bár a programok abszolút aranyosak voltak. Íme a családi hétvége, a rakparton:

Augusztus 1-2.: Zöld hétvége

Környezettudatos programokkal és egy ráadás rakpart-mozival várták a szegedieket a negyedik hétvégén. Volt bringás városnézés, kukásautó-simogató, egzotikus állatok, egy kicsit falunap-hangulatú kivitelezés, nomeg egy ráadás, vasárnapi rakpart-mozi, a vásznon a Mamma Mia 2 – vel.

Az utóbbi már megint klassz volt, hiába, Szegeden a szabadtéri mozi műfajával nem lehet mellényúlni:

Augusztus 8-9.: Kulturális szárnyalás

Ötödik nekifutásra összejött a telt ház, Vári Gyula légi bemutatója rengeteg szegedit vonzott a helyszínre. A Szegedi Repülőnapok és Légiparádé visszatérő vendége a Tisza felett dobálta az égi szaltókat, mi pedig a hátasokat a parton – íme Szabó Dávid kollégánk képes beszámolója az őrületről:

Augusztus 15-16.: Part Színház

Ezúttal Szeged legismertebb művészei lepték el a Huszár Mátyás Rakpartot: a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Kortár Balett ikonikus arcai fergeteges hangulatot varázsoltak.

Az utolsó esemény, Szeged365 fotókon:

ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPE, SZEGEDEN: EGYELŐRE SEMMI…

Egyelőre semmi jele annak, hogy az Államalapítás Ünnepére bármiféle programmal készülne a szegedi önkormányzat, viszont kisebb mini-fesztiválok, bulik bőven lesznek a hosszú hétvégén a Napfény Városában, a környező településekről nem is beszélve. Az alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb programokat az előttünk álló napokra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb