Hirdetés
Hirdetés
9.4 C
Szeged
2021, január 23., szombat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Szegedi Arcok 360 fokos VR videóval jelentkezett a szegedi CityRocks (frissítve)

360 fokos VR videóval jelentkezett a szegedi CityRocks (frissítve)

Több városban, így Dunaújvárosban és Kolozsváron tartott volna nagyszabású zenei összejövetelt a Szegedről indult flashmob, a CityRocks. A koronavírus átszabta a szervezők elképzeléseit, de az elmaradt rendezvények helyett a virtuális térben is összefogják a zenészeket az ötletgazdák.

Tavasszal a Queen legendás dalával, a The Show Must Go On!-nal tartottak karanténbulit, most viszont a virtuális valóság előtt hozták össze a zenészeket. A Fish! zenekar Gyere ki a rétre! című számát játszott el több mint 80 résztvevő, és az elkészült videókból egy látványos, 360 fokos VR videót állítottak össze.

FRISSÍTÉS: MEGSZÓLALTAK A SZERVEZŐK

„Különleges helyszínekre mentek ki a zenész barátaink. Volt, aki a kertjébe, de volt, aki fáradtságot nem kímélve hegytetőre, domboldalara, folyópartra cipelte ki a hangszerét, hogy felvegye a számot” – mondta Révész Zsolt, a film vágója és zenei rendezője. Sokan összekötötték a zenélést egy családi kirándulással, ezért a zenészek gyermekei vagy éppen szülei is feltűnnek: önfeledten ugrálnak, énekelnek, játszanak a háttérben, ezért egy nagyon hangulatos, vidám kisfilm készülhetett el.” – mondta el Révész Zsolt, a CityRocks Hungary kommunikációs vezetője.

A videó különlegessége, hogy a vágás 360 fokos technikával készült, így akár a számítógép monitorán, akár a mobiltelefonon körbeforgatható, egy VR-szemüvegen keresztül megnézni pedig egészen különleges élmény.

„Megkaptuk a beküldött videókat, és láttuk, hogy mennyi aranyos mókázást vettek fel a zenészek. Ekkor gondoltuk azt, hogy vétek lenne megcsorbítani bárkinek a produkcióját. De ha egymás után vágtuk volna a képeiket, akkor sajnos ez történt volna. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy virtuális körpanorámában rendezzük el őket, így minden résztvevő külön-külön is látható a szám elejétől a végéig” – tette hozzá Révész Zsolt.

Gratulálunk a CityRocks Hungary csapatának, és nagyon szurkolunk, hogy minél előbb újra tető alá hozzák Magyarország legnagyobb zenei flashmobját!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -