Közélet

Napi összefoglaló: 800 felett az aktív fertőzöttek száma, szigorodik a foglalási szabály az Arbnb-n, a megyében nőtt a véradási kedv

Az elmúlt 24 órában 36 új esetet regisztráltak, a megyében a helyzet szerencsére változatlan. Országosan viszont már 800 felett az aktív fertőzöttek száma. Szigorodik az Arbnb szabályrendszere és a megyében megnőtt a véradási kedv.

800 FELETT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN

36 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5191 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 613 fő, 3695-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 883 fő. 59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

SZIGORODIK A FOGLALÁSI SZABÁLY AZ ARBNB-N

Szigorítja a foglalási szabályokat az Airbnb: ezentúl nem lehet partikat szervezni az online szállásközvetítő platformon foglalt szállások egyikében sem, és legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt egy ingatlant. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

AZ SZTE ALMA MÁTER PÁLYÁZATOT HIRDETETT

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater pályázatot hirdet azon szervezetek részére, amelyek az SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, támogatják céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatói az SZTE-n végzett hallgatóknak.

SZEPTEMBER 15-IG LEHET KÉRELMEZNI A BEISKOLÁZÁSI TÁMOGATÁST

Szeptember 15-ig lehet kérelmezni a 10 ezer forintos beiskolázási támogatást. Eddig közel hatezer szegedi lakhelyű, általános iskolás gyermekkel rendelkező család igényelte a pénzt, amit először tavaly lehetett megpályázni.

SZUPER VIDEÓVAL JELENTKEZETT A CITYROCKS

Több városban, így Dunaújvárosban és Kolozsváron tartott volna nagyszabású zenei összejövetelt a Szegedről indult flashmob, a CityRocks. A koronavírus átszabta a szervezők elképzeléseit, de az elmaradt rendezvények helyett a virtuális térben is összefogják a zenészeket az ötletgazdák.

AZ ORSZÁGBAN CSÖKKENT A MEGYÉBEN AZONBAN NŐTT A VÉRADÁSI KEDV

A vérkészlet csökkenése miatt csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítja a vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat – számoltak be róla hétfőn délelőtt. A megyében élőket azonban nem kell biztatni, hiszen közel egy hónapja annak, hogy a véradási kedv egyre inkább csak nő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb