Közélet

Napi összefoglaló: 1000 fölött az aktív fertőzöttek száma, szüreti napok lesznek Szegeden és rajtol a kézilabda NB1

Az elmúlt 24 órában tovább nőt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon, köztük Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is megfertőződött. Mellette Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Judit igazságügyi miniszter pedig házi karanténba került.

1000 FELETT A MAGYAR KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTTEK SZÁMA

91 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5379 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 1008 fő. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3757-en pedig már meggyógyultak. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

HOLLIK ISTVÁN KORONAVÍRUSOS, GULYÁS GERGELY ÉS VARGA JUDIT HÁZI KARANTÉNBAN

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Hollik István lett koronavírusos, így Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs azért kerülhetett hatósági házi karanténba, mert egy szombati rendezvényen találkoztak a Fidesz kommunikációs igazgatójával.

Ahogyan arról délelőtt a Magyar Nemzet beszámolója szerint megírtuk: Hollik István koronavírusos lett, így Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese, Orbán Balázs is hatósági házi karanténba került ugyanis egy szombati rendezvényen találkoztak a Fidesz kommunikációs igazgatójával.

KUTYAFUTTATÓT ÉPÍTENÉNEK A LECHNER TÉRRE

Bár Szegeden hozzávetőlegesen 20 kutyafuttató várja a négylábú kedvenceket, a belvárosi gazdiknak vagy autóba kell ülniük ahhoz, hogy a legközelebbit felkeressék, vagy le kell mondaniuk erről a lehetőségről. Most pár vállalkozó kedvű lakos aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy épülhessen a Lechner téren egy megfelelő hely kedvenceik számára.

SZÜRETI NAPOK A TISZA-PARTON

Úgy tűnik mégsem maradunk teljesen borfesztivál nélkül Szegeden. Szeptember 9-e és 13-a között ugyanis igazi bortéri hangulatot varázsol a Tisza-partra a Graden Stég. Az első alkalommal megrendezésre kerülő Szüreti Napokon közel 25 borász, és sok-sok remek program várja majd az odalátogatókat.

PÉNTEKEN RAJTOL A KÉZILABDA NB1

Az új idény úgy rajtol el pénteken, hogy nem tudni, milyen lesz az ütemterv. Az biztos, hogy az első fordulóban, pénteken az örök rivális Telekom Veszprém hazai pályán fogadja a Budaörsöt, a MOL-PICK Szeged szeptember 2-án, Orosházán indítja a bajnoki szezont.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb