Szegedi Arcok

Szeged365 a nők védelmében: Szegeden is jelen van a kapcsolaton belüli brutalitás, interjú Szalma Ibolyával

Nem kell messzire menni, Szegeden is jelen van a kapcsolati brutalitás, osztotta meg velünk Szalma Ibolya, a Nők Védelmében Egyesület elnöke, kéthetente futó sorozatunk legújabb részében. Két nő, két nagyon hasonló történet, két félelemmel teli ember, akiket a Napfény Városában vert agyon a párjuk a gyermekeik szeme láttára…

Az, hogy az elmúlt napokban egyre csak nőtt az újonnan regisztrált koronavírussal fertőzöttek száma, még nagyobb feszültséget szült az otthonokba. Szalma Ibolya elmondása szerint a mögöttünk álló nyári hónapokban még tovább nőtt a családon belüli erőszak Szegeden.

„Miközben mindnyájan, akik a nők és a gyermekek ellen irányuló agresszió ellen harcolunk azt reméltük, hogy ezek az értékek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett karantén enyhítésével majd csökkennek, azt tapasztaltuk, hogy nem, sőt éppen ellenkezőleg: tovább nőttek” – jelentette ki a szakértő.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

És, hogy miért? Mert az életünket továbbra is begyűrűzi a bizonytalanság, az anyagi javak megtartása, az ismeretlentől és bezártságtól való félelem és a sok-sok hirtelen jött információ, amelyeknek gyakran a fele sem igaz.

Szalma Ibolyának az elmúlt időszakban nagyon sok, kemény, nők ellen irányuló bántalmazással kellett szembenéznie. Páciensei közül kettőt emelt ki példaként, természetesen név nélkül, úgy, hogy személyük ne sérüljön.

Mind a két hölgy szegedi, mind a két nőt gyakorlatilag agyon verte a férje, a gyermekeik szeme láttára. Egyedül az arcuk nem károsodott meg. Mind két eset hasonló alap problémára épül:

Meddig még? …

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb