Közélet

Napi összefoglaló: 301 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, elmaradnak a Repülőnapok, és a Futball Éjszakája

Megszólalt Joób Márton felesége, országosan 301, a megyében 8 fővel emelkedett a koronavírus – fertőzöttek száma, ami miatt több ígéretes szegedi rendezvényt le kellett fújni. Nem tartják meg a Szegedi Repülőnapok és Légiparádét, illetve elmarad a Futball Éjszakája is pénteken.

FOLYAMATOSAN NÖVEKSZIK A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, A MEGYÉBEN 8 ÚJ ESETET TALÁLTAK

301 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 6923 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős beteg, az elhunytak száma így 620 főre emelkedett, 3930-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2373 fő. 100 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

JOÓB MÁRTON FELESÉGE NYILATKOZOTT: A LETARTÓZTATOTT SZEGEDI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ A HITÉBŐL MERÍT ERŐT

A Blikknek mesélt Joób Márton felesége arról, hogy gyermekeitől sem tudott elbúcsúzni a letartóztatott szegedi önkormányzati képviselő. Az egykori sportolót és társait költségvetési csalás gyanújával állították elő, a bulvárlap beszámolója szerint az őrizet alatt megtört, és hitébe kapaszkodik a politikus.

ÚJ PARKOLÓKAT KAP AZ EGYETEM

Egy tucat parkolóval gazdagodnak a klinikák közelében található egyetemi épületek. Ezeket a hónap végéig jelölik majd ki, ahol engedélyekkel lehet majd használatba venni azokat. Ezek a mentőknek és a betegszállítóknak is biztosítanak majd helyet ahhoz, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban odajussanak a megfelelő intézményhez.

ELMARAD A SZEGEDI REPÜLŐNAPOK ÉS LÉGIPARÁDÉ

Derült égből villámcsapás: csütörtök reggel lefújták a 2020-as Szegedi Repülőnapok és Légiparádét, vagy, hogy vadonatúj nevén említsük, a Szeged International Airshow (SZIA) – t. A szervezők a beutazási korlátozásokkal és a hatóságok ajánlásaival indokolták a döntést.

NEM TARTJÁK MEG A FUTBALL ÉJSZAKÁJÁT SEM

Sorra maradnak el a beígért rendezvények Szegeden. A Szegedi Repülőnapok után arról kaptunk hírt, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia eseménye, a nagyon várt Futball Éjszakája is elmarad. A szervezők az országosan emelkedő fertőzésszámokra hivatkozva törölték a rendezvényt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb