Kikapcs

Sajtótájékoztató, élőben a Szeged365.hu-n: évadot zár a Szegedi Szabadtéri Játékok

Az idei, rendhagyó Szabadtéri Játékok évadának lezárásáról ad tájékoztatást Harangozó Gyula, a Játékok művészeti igazgatója, valamint Herczeg Tamás, igazgató számol be az aktualitásokról. 

A sajtótájékoztatót élőben itt lehet követni:

https://www.facebook.com/szeged365/videos/405384690455037/

Kiemelkedően sokszínű, és művészetileg teljes évadként értékelte az ideit a Szabadtéri Játékok vezetősége. A járványhelyzet ellenére sikerült mindkét helyszínen előadásokat tartani, opera, komédia, családi mesebalett, ajándék szimfonikus zenekari koncert, sőt egy színháztörténeti kuriózum is szerepelt a repertoáron. Az ország legnagyobb szabadtéri színháza jövőre ünnepli fennállásnak 90. évfordulóját, melynek apropóján több újdonsággal is készülnek.

A pandémia miatt sokáig úgy tűnt, idén Szabadtéri Játékok nélkül telik el a nyár Szegeden. Az utolsó pillanatban azonban zöld utat kapott a fesztivál, és a korlátozások lazításának köszönhetően végül egy rendkívül különleges, műfajilag sokszínű évadot zárhatott.

A megváltozott körülmények ellenére is hihetetlen nagy volt az érdeklődés a Szegedi Szabadtéri Játékok évada iránt, csaknem 15 ezren voltak kíváncsiak a fesztivál összesen 16 estéjére. Az Európa-szerte kiemelkedő műfaji sokszínűség most is megvalósult: opera, komédia, moralitásjáték, szimfonikus zenekari koncert és tánc is szerepelt a műsorpalettán. Herczeg Tamás, igazgató és Harangozó Gyula művészeti igazgató szerint a számok is azt mutatják, hogy a hónapokig tartó bezártság után, igazi felüdülés volt a kultúrára éhes nézőknek újra színházba járni.

A Szegedi Szabadtéri jövőre ünnepli alapításának 90. évfordulóját. A jubileumra megújult arculattal és újdonságokkal is készül a fesztivál.

Már nyilvános mindkét játszóhely jövő évi műsora

A 2021-es évad július 2-án a Jézus Krisztus Szupersztárral indul a Dóm téren, mely igazi ünnep a Szabadtéri életében. A Webber-rockopera magyarországi bemutatója ugyanis harmincöt évvel ezelőtt éppen a székesegyház előtt volt. Az előadást összesen 5 estén át láthatja a közönség. Július 23-án és 24-én a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-vígjátékot tűzik műsorra, melyet a 2018-ban hatalmas sikert aratott Apáca Show követ július 30-án, 31-én és augusztus 1-jén. Az évadot egy legendás darab, a West Side Story zárja, augusztus 13-tól összesen hat estén át nyűgözi le a közönséget.

Az újszegedi színpad műsorát egy slágeropera, Verdi Traviata című műve nyitja, melyet július 16-án és 17-én láthat a közönség. Augusztus 6-án és 7-én újabb Moliére-komédia érkezik a különleges atmoszférájú játszóhelyre, ezúttal a Scapin furfangjai című vígjátékon kacaghatnak majd a nézők. A közönségsikerek nyomán repertoárdarabbá vált a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett, így jövőre is visszatér augusztus 20-án és 21-én a bájos darab. A 2021-es évad eddig meghirdetett előadásaira jegyek már kaphatók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb