Kikapcs

Eközben a szomszédban: mégsem tartják meg a Csabai Kolbászfesztivált

Lefújták a 24. Csabai Kolbászfesztivált – tájékoztatta Hégely Sándor fesztiváligazgató hétfőn az MTI-t. A Békés megyei gasztro-dzsemborit október 22 és 25. között tartották volna meg, a törlés oka csak a szokásos: COVID-19.

Alapjában véve nem szoktunk Békés megyei hírekkel zsonglőrködni, de annyira sok szegedi jár át évek óta a Csabai Kolbászfesztiválra (plusz annyian érdeklődtetek nálunk a furcsa módon eddig le nem fújt esemény iránt), hogy számunkra egyértelmű volt: hírt adunk a törlésről.

https://www.facebook.com/kolbaszfesztival/photos/a.252997341406838/3566726440033895/

A szervezők közlése szerint a vírushelyzetet és az ezzel kapcsolatos intézkedéseket folyamatosan figyelemmel kísérve megpróbálták az idei Csabai Kolbászfesztivált úgy tervezni és szervezni, hogy a megváltozott körülményeket figyelembe véve a legfontosabb cél a biztonság legyen. “Fontos volt számunkra, hogy a fesztivált megrendezzük, hiszen az esemény segíthetné térségünk gazdasági motorjának beindítását és felpörgetését, ezzel is hozzájárulva a legjobban sújtott ágazatok stabilizálásához” – hangsúlyozta Hégely Sándor fesztiváligazgató. Az elmúlt hetek járványügyi adatainak ismeretében azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy az eredetileg meghirdetett időpontban nem tartható meg a fesztivál.

Mint írták, a stáb “az elmúlt hónapokban, és ma is a fesztivál szervezésén dolgozik. Bízunk abban, hogy hamarosan mindannyian visszakapjuk a régi életünket és újra kockázatmentesen megtartható lesz a Csabai Kolbászfesztivál”.

EKÖZBEN SZEGEDEN: MINI BORFESZT, AIRPART, KAMIONOS TALÁLKOZÓ

A frissen törölt Csabai Kolbászfesztivállal szemben Szeged olyan, mintha egy koronavírus-mentes párhuzamos dimenzióban lennénk: a múlt hétvégén egyszerre telt meg csordulásig a Huszár Mátyás rakpart (Airpart Légishow) és az Újszegedi Partfürdő (Garden Szüreti Napok), miközben a Gellért Szabadidőközpontban egy mini BBQ fesztivál várta a füstös gasztrocsodák kedvelőit.

Apropó, a héten sem maradunk rendezvény nélkül a Napfény Városában: a hétvégi égi őrület folytatásaként elkezdődött a 4. Hőlégballon Közép-Európa Kupa, egyben az 5. Szeged Ballon Kupa Fieszta, amelynek kapcsán meseszép hőlégballonok festik színesre az eget, a hétvégén pedig támadnak a gépszörnyek, jön a jubileumi, XXX. Kamionos és Country Találkozó a Szikin.

Hogy melyik a helyes út? Lefújni a létező összes rendezvényt (mint Békéscsabán) vagy kisebb dzsemborikkal pótolni a törölt nagyfesztiválokat (mint Szegeden)? Jó kérdés, reméljük, a miénk, szegedieké…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb