Közélet

11 turisztikai térség kap állami támogatást, köztük Szeged is

Jó hír, hogy Szeged egyike annak a kormány által létrehozott 11 turisztikai térségnek, amely jövő év végéig részesül az erre a célra kijelölt 4 milliárd forintos támogatásból, amelyet a város turisztikai stratégiájának kialakításához használhatnak fel. A támogatás uniós források bevonásával valósulhat meg.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese elmondta, a turisztikai térségek kijelöléséről hétfőn megjelent kormányrendelet mérföldkő az ágazatban, és egyben tükrözi a Magyar Turisztikai Ügynökség szemléletváltását, azt, hogy a fejlesztések mellett az értékesítésre és a marketingre is fókuszálni kell.

Tervük szerint ezekben a térségekben, így Szegeden is, versenyképes hazai turizmust alakítanak ki, céljuk, hogy olyan egymástól jól megkülönböztethető saját márkát dolgozzanak ki az egyes területeken, amely segíti a város piaci pozíciójának meghatározását és az értékesíthetőségét. A stratégia részeként európai uniós forrás bevonásával mintegy 4 milliárd forintot fordítanak jövő év végéig a tizenegy térségi márkastratégia és a desztináció-fejlesztési stratégia kialakítására.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb