Szegedi Arcok

Egyedi módon indult útjára az új tanév az SZTE-n, a Dugonics téren tettek esküt az első éves hallgatók (galéria)

Egyedi, nem megszokott módon indult útjára az új tanév a Szegedi Tudományegyetemen. Szerdán délután az elsőéves hallgatók eskütételére ezúttal a belváros szívében, a Dugonics téren került sor, a járványügyi helyzettel összhangban felállított szabályok mentén. Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Rovó László, az SZTE rektora és Fendler Judit kancellár asszony is.

Az oktatási intézmény vezetői megszólalásaikban mind a ketten külön-külön kiemelték: a Szegedi Tudományegyetem vezetése számára nagyon fontos volt, hogy a jelenlegi helyzet ellenére is, személyesen köszöntsék elsőéves hallgatóikat, és lehetőséget biztosítsanak a számukra a gólyaeskü letételére, ezért a szeptember ötödikére tervezett megnyitót a mai napon egy különleges flashmob keretében pótolták be, amelyen egyben az egykori rektorra, a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert 127. születésnapjára is megemlékeztek.

A vezetők elmondták, hogy a 2020/21-es tanév vegyes tanrendben vette kezdetét szeptember elsején és addig, amíg a pandémia véget nem ér, mindent megtesznek majd azért, hogy az oktatásra a lehető legbiztonságosabb módon kerüljön sor a szegedi intézmények fali között. Emellett kihangsúlyozták azt is, hogy a tanév nem csak a koronavírus-járványra való tekintettel lesz egyedi, hanem azért is, mert az intézmény ez év novemberétől egészen a következő év novemberéig sok-sok különleges programmal készül majd fennállásának 110 éves évfordulója alkalmából.

Mint az az eseményen elhangzott, a SZTE hallgatói és kutatói is több, komoly projektben részt vesznek majd, sőt az egyetem hozzáértése egy nagyon erős részét képezi majd az alföldi gazdaságfejlesztésnek is.

Az egyetem rektora és kancellár asszonya a megnyitót és az eskütételt követően megkoszorúzták Szent-Györgyi Albert szobrát, zárásképp pedig színes, érdekes és szívhez szóló üzenetekkel látták el a friss hallgatókat. Az üzenetek a főépület tetejéről hullottak rájuk.

Fotó: Török Kornél

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb