Közélet

Napi összefoglaló: 809 új fertőzött országosan, 50 a megyében, meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot, és visszatért az Operatív Törzs

Tovább nőtt a fertőzöttek száma hazánkban, Orbán Viktor a Facebook oldalán tette közzé, hogy a kormány meghosszabbítja a hitelmoratóriumot, és újra összeállt az Operatív Törzs is, első tájékoztatójukon a járvány elleni védekezés új stratégiájáról esett szó.

KORONAVÍRUS: 809 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 50 A MEGYÉBEN

Nem túl biztatóak a számok, bár a tegnapi 941 fős ugráshoz képest enyhébb a változás: 809 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 920 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében kereken 50 fővel ugrott meg a fertőzöttszám az elmúlt 24 órában. A járvány 6 újabb áldozatot követelt.

MÜLLER CECÍLIA VISSZATÉRT

A szeptember 21-től kötelező, a maszkviselés kiterjesztésére hozott rendelkezések között nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani, hiszen szankcióval is jár azok be nem tartása – nyilatkozta az országos tisztifőorvos pénteken az MTI-nek.

HAT HÓNAPPAL MEGHOSSZABBÍTJA A KORMÁNY A HITELMORATÓRIUMOT

A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, bejelentve, hogy a háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot – bizonyos társadalmi csoportok esetében – 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.

ÚJRA KÖZTÜNK AZ OPERATÍV TÖRZS

Három hónap után újra visszatért az Operatív Törzs. A járvány második hulláma nagyban eltér a tavaszi első hullámtól, hiszen most főként a fiatalok körében terjed a vírus, ami új intézkedéseket követel.

KORLÁTOZTÁK A POLGÁRI ESKÜVŐK LÉTSZÁMÁT A VÁROSHÁZÁN

Egy időre biztosan vége a nagy esküvőknek Szegeden, hiszen a koronavírus terjedésének csökkentése érdekében a Polgármesteri Hivatal is meghozta döntését, amely biztosan szíven üt minden házasodni vágyó fiatalt. Szeptember 18-tól 50 főre korlátozzák a polgári szertartások résztvevőinek számát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb