Kikapcs

Szeged365 fotóriport, Transformers verzió: brutális gépszörnyek a rakparton

Optimus, Te vagy az? Kérdeztük a felénk száguldó tűzpiros Kenworth W900 – tól, aki szolíd úriemberként, komótosan cammogott végig 60 másik társával a Huszár Mátyás rakparton a péntek délutáni Kamionos Felvonuláson. Az esemény a jubileumi, XXX. Kamionos és Country Találkozó nyitánya volt, amiről mi sem hiányozhattunk, Dávid az egyik szörnyeteg fedélzetéről, Kornél pedig a Tisza partjáról örökítette meg a benzingőzös élményt.

KICSIT KISEBB, DE UGYANOLYAN MACHO

Harmincadik alkalommal özönlik el Szegedet a válogatott gépsárkányok, az idei találkozó szervezése necces volt: a járványhelyzet miatt előbb dátumot kellett változtatni (eredetileg, mint minden évben, júliusban lett volna), a beutazási korlátozások miatt le kellett róla csípni a “nemzetközi” jelzőt, majd az önkormányzat kérésére törölni kellett a finálét, a kamionos gyorsulási versenyt.

A Sziksósfürdőn megrendezett programok azonban maradhattak, sőt, a felvonulás is, ennek létszámát 60 kamionban limitálta a rendőrség, az egyébként szokásos 150-200 helyett. Szóval, az idei felvonulás “csak” hazai volt, nomeg némileg kisebb is, nekünk mégis kettéállt a fülünk – fantasztikus látványt nyújtottak a Tisza partján ledöngető több tonnás vasak.

Ha már a tűzpiros Kenworth kapcsán Optimus – ra (a Transformers filmek tűzpiros fővezére, Autobot színekben) asszociáltunk, a Bujdigép-es fekete KRAZ láttán kollégánkat elfogta a pánik: megérkezett Szegedre Megathron nagyúr (a fenti filmek főgonosza). Ilyet azért nem látni minden nap a Rókusi körúti Tesco-parkolóban, igaz? Made in CCCP, mintha egy T-64 – es tankot összegyúrnál Ivan Drago-val:

A SZEGED365 TÖRTÉNETÉNEK LEGBENZINGŐZÖSEBB FOTÓRIPORTJA

Szóval, péntek délután megvolt a kamionos felvonulás, naná, hogy ott voltunk. Ha kíváncsi vagy, milyen volt a dzsembori Optimus pilótafülkéjéből, klikk IDE, ha pedig gyönyörködnél a vasakban, vár Rád az óriásgalériánk:

A SZIKIN MEGY TOVÁBB A BULI

A felvonulás csak a nyitány volt, a dzsembori hátralévő része a Sziksósfürdőn várja a több tonnás gépszörnyek rajongóit vasárnap estig. A szombati nap 10-től kamionos ügyességi versennyel rajtol, a country hangulatot pedig a River és a Jump Rock Band adja majd – a részletes programbontást IDE KATTINTVA találod.

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb